Annonce
Ikast-Brande

Medarbejder i vuggestue testet positiv for corona

Vuggestuen ligger på Lærkevej i Ejstrupholm. Arkivfoto
14 børn og seks medarbejdere fra vuggestuen i Ejstrupholm Børnehus er blevet sendt hjem.
Annonce

Ejstrupholm: 14 børn og seks medarbejdere fra vuggestuen i Ejstrupholm Børnehus er blevet sendt hjem, efter at en medarbejder i mandags blev testet positiv for coronavirus.

Daginstitutionsleder Marianne Nielsen fortæller, at de forældre, der har børn i børnehuset, er blevet informeret via breve.

- Alle vuggestueforældrene blev informeret den samme aften, om at de skulle holde deres børn hjemme frem til på mandag. Alle andre forældre her i Ejstrupholm Børnehus har også fået brev, men dog ikke forældrene i de andre institutioner, der hører under Højderyggens Daginstitution, siger Marianne Nielsen.

Ejstrupholm Børnehus er en del af Højderyggens Daginstitution, hvor også Skovhuset i Nørre Snede, Regnbuen i Hampen og Børnehuset i Klovborg hører under.

Men Marianne Nielsen understreger, at der ikke regnes med at være nogen risiko for børn og medarbejdere i de øvrige børnehuse i de andre byer.


Børnene er delt op i grupper, så smitten ikke kan sprede sig.

Marianne Nielsen


- Jeg tænker, at der overhovedet ikke er nogen risiko. Vi havde ganske vist bestyrelsesmøde samme aften, som vi fik at vide, at en medarbejder var testet positiv, men de to medarbejdere, der var med til bestyrelsesmødet, har ikke haft kontakt overhovedet til vuggestuen, siger hun.

- Jeg vurderer risikoen som nul. Jeg er selv blevet testet, og min var negativ. Den medarbejder, der blev testet positiv, skal blive hjemme i syv dage, da hun ikke har symptomer - hun er en såkaldt rask smittebærer, tilføjer lederen.

Alle medarbejdere skal testes negativ to gange, før de kan vende tilbage til arbejdet. Næste test er torsdag.

Annonce

Børn delt op

Vuggestuen ligger på Lærkevej. I den ene ende af bygningen er der vuggestuebørn og i den anden ende er der sfo-børn, men sfo-børnene er ikke sendt hjem, oplyser Marianne Nielsen.

- Børnene er delt op i grupper, så smitten ikke kan sprede sig. Børnene må slet ikke gå på tværs af de grupper, og de har ingen kontakt til hinanden overhovedet - det er det smarte, siger hun.

Ifølge Sundhedstyrelsens retningslinier skal børn ikke testes. Forældrene har dog fået at vide, at de skal holde øje med symptomer, fortæller Marianne Nielsen.

- Forældrene kan vælge at få deres børn testet, men jeg mener ikke, at børn bør testes. De har meget svært ved at tage imod - det er der evidens for. Her forholder vi os til retningslinierne fra sundhedsmyndighederne, understreger Marianne Nielsen.

Det er anden gang på kort tid, at der konstateres coronasmitte i et dagtilbud i Ikast-Brande Kommune. Mandag bekræftede daginstitutionsleder i Bording Børneby, Stig Skovbo, overfor TV Midtvest, at samtlige børn og medarbejdere har været hjemsendt siden torsdag i sidste uge, efter at en medarbejder var blevet syg med coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce