Annonce
Sejlsport

Medaljehåbet Rindom: Fair OL er det vigtigste

Anne-Marie Rindom mangler en guldmedalje fra OL til sin samling. Nu må hun vente et år på at jagte den medalje i Tokyo. Foto: Privat
Horsens-sejleren vil hellere vente både et og to år på OL i Tokyo, hvis det er nødvendigt for at få bugt med corona-virus'en i hele verden, så alle får lige vilkår for at deltage.

Horsens: Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub er et af de største danske medaljehåb til OL i Tokyo, men ligesom alle andre er hun sat i venteposition på grund af Corona-udbruddet.

Officielt er der nu truffet en beslutning om at udskyde OL, men Anne-Marie Rindom havde indstillet sig på, at hun ikke skulle til Tokyo senere på året for at deltage i OL for tredje gang i karrieren i bådtypen Laser Radial.

- Der er vigtigere ting, vi skal koncentrere os om i øjeblikket end sport, men i min egen lille egoistiske verden er det frustrerende, at vi nu skal vente et år eller to, men det vil være uansvarligt at gennemføre OL om få måneder, og det vil heller ikke være en fair afvikling af konkurrencerne, siger Anne-Marie Rindom.

Som resten af det danske sejlerlandshold hastede hun hjem fra træningslejren på Mallorca i sidste uge. Hun har i kraft af kampagnen Horsens til OL sin egen bil, så hun fik fragtet sit udstyr med hjem.

- Jeg tænkte, at det nok kom til at tage et stykke tid. Da vi rejste, stod vi også i den situation, at der allerede i begyndelsen af april skulle sendes materiel til Japan og OL, siger Anne-Marie Rindom.

I næste uge skulle det årlige store stævne på Mallorca have fungeret som det andet og sidste udtagelsesstævne for de danske laser radial-sejlere, men det er som alt andet aflyst. Anne-Marie Rindom er dog så selvskreven som man kan blive til den enlige danske plads, når der officielt stadig skal sejles om pladsen.

Nu står den istedet på ventetid hjemme i Danmark.

- Sejlere er vant til at være omstillingsparate. Vi har trænet i vente på vind i hele vores karriere, smiler Anne-Marie Rindom.

Og som sagt vil hun hellere vente end haste til OL for at deltage i et stævne, hvor der ikke være en fair konkurrence om de eftertragtede medaljer.

- Lige nu er alt aflyst, så det næste stævne vil have været OL, og alle har brug for at forberede sig på forholdene i Japan. Alle har også brug for stævne-erfaring. Sejleren er godt nok nogle af de få, der kan træne videre, men det er ikke det samme at træne for sig selv, siger Horsens-sejleren.

Det danske vejr indbyder heller ikke til sejlads, så istedet har hun indrettet sin lejlighed til hjemmetræning.

- Jeg har både cykel, en hængebænk og en romaskine, så jeg kommer ikke til at kede mig. Jeg kan hoppe lige ud af sengen og så gå i gang, siger Anne-Marie Rindom.

OL bliver der til gengæld ikke noget af. I stedet venter et EM senere på året, og så skal forberedelserne til det udsatte OL sættes i system.

Sejlere er vant til at være omstillingsparate. Vi har trænet i vente på vind i hele vores karriere.

Anne-Marie Rindom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

Annonce