Annonce
Horsens

Med i klima-samarbejde: Horsens skal være CO2-neutral inden 2050

Horsens Kommune skal i en ny klimahandlingsplan tage stilling til alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune skal udvikle en lokal klimaplan efter de samme standarder, som gælder for nogle af de største og mest ambitiøse byer i verden.

Horsens: Horsens er en af 46 kommuner, der via projektet "DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark" skal udvikle en ambitiøs, lokal klimaplan, som lever op til Paris-aftalen.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

De 46 kommuner skal arbejde med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer inden for den grønne dagsorden - de såkaldte C40-byer.

Annonce

- DK2020 er et vigtigt gearskifte for os som kommune, fordi vi nu kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling her i kommunen og dermed være med til at reducere vores klimaaftryk. Det er samtidig en mulighed for at udfordre os selv, fordi vi bliver krævet at komme med meget konkrete tiltag og bud på, hvordan vi bliver CO2-neutrale inden 2050, siger Charlotte Lyrskov, teknisk direktør, Horsens Kommune.

Det særlige ved de klimahandlingsplaner, som kommunerne udarbejder i DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.


DK2020 er et vigtigt gearskifte for os som kommune, fordi vi nu kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling her i kommunen og dermed være med til at reducere vores klimaaftryk.

Charlotte Lyrskov, teknisk direktør, Horsens Kommune


I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete tiltag, der tilsammen sikrer, at den enkelte kommune bliver CO2-neutral senest i 2050 for hele sit geografiske område.

Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, f.eks. afledning af kraftige regnskyl eller være på forkant med stormflod, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40.

Ambitiøs klimaklub

Optagelsen i DK2020-projektet vækker glæde hos borgmester Peter Sørensen (S):

- Konsekvenserne af klimaforandringerne mærker vi allerede her i kommunen og i resten af landet, og det er lokalt og regionalt, at vi skal løse udfordringerne. Det er derfor en glædelig nyhed, at vi er blevet en del af DK2020-projektet. Det er en ambitiøs klimaklub, hvor vi har en unik mulighed for at arbejde tæt og sparre med de andre 45 kommuner i projektet, Realdania, KL, regionerne og Concito. Det er et stærkt udgangspunkt for at omsætte overordnede, politiske mål til lokal handling, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Horsens Kommune søger penge til CO2-neutral færge til Endelave. Pris: 98 millioner kroner

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens For abonnenter

18 boliger har skiftet hænder den seneste uge i Horsens Kommune - se listen her

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Annonce