Annonce
Horsens

Med i klima-samarbejde: Horsens skal være CO2-neutral inden 2050

Horsens Kommune skal i en ny klimahandlingsplan tage stilling til alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune skal udvikle en lokal klimaplan efter de samme standarder, som gælder for nogle af de største og mest ambitiøse byer i verden.
Annonce

Horsens: Horsens er en af 46 kommuner, der via projektet "DK2020 - Klimaplaner for hele Danmark" skal udvikle en ambitiøs, lokal klimaplan, som lever op til Paris-aftalen.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

De 46 kommuner skal arbejde med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer inden for den grønne dagsorden - de såkaldte C40-byer.

- DK2020 er et vigtigt gearskifte for os som kommune, fordi vi nu kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling her i kommunen og dermed være med til at reducere vores klimaaftryk. Det er samtidig en mulighed for at udfordre os selv, fordi vi bliver krævet at komme med meget konkrete tiltag og bud på, hvordan vi bliver CO2-neutrale inden 2050, siger Charlotte Lyrskov, teknisk direktør, Horsens Kommune.

Det særlige ved de klimahandlingsplaner, som kommunerne udarbejder i DK2020, er, at alle væsentlige kilder til drivhusgasudledning skal håndteres. Det er blandt andet transport, landbrug, energi, bygninger, byudvikling og kommunens egne biler og ejendomme.


DK2020 er et vigtigt gearskifte for os som kommune, fordi vi nu kan sætte yderligere fart på den grønne omstilling her i kommunen og dermed være med til at reducere vores klimaaftryk.

Charlotte Lyrskov, teknisk direktør, Horsens Kommune


I klimahandlingsplanen skal hver kommune udpege konkrete tiltag, der tilsammen sikrer, at den enkelte kommune bliver CO2-neutral senest i 2050 for hele sit geografiske område.

Derudover skal klimahandlingsplanen komme med konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringer, f.eks. afledning af kraftige regnskyl eller være på forkant med stormflod, inden planen til sidst bliver godkendt af det internationale bynetværk C40.

Annonce

Ambitiøs klimaklub

Optagelsen i DK2020-projektet vækker glæde hos borgmester Peter Sørensen (S):

- Konsekvenserne af klimaforandringerne mærker vi allerede her i kommunen og i resten af landet, og det er lokalt og regionalt, at vi skal løse udfordringerne. Det er derfor en glædelig nyhed, at vi er blevet en del af DK2020-projektet. Det er en ambitiøs klimaklub, hvor vi har en unik mulighed for at arbejde tæt og sparre med de andre 45 kommuner i projektet, Realdania, KL, regionerne og Concito. Det er et stærkt udgangspunkt for at omsætte overordnede, politiske mål til lokal handling, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Fem biler i harmonikasammenstød: Eftermiddagstrafik på E45 ved Horsens var lammet i en halv time

Annonce