Annonce
Hedensted

Med hund og firma i lige mange år: Hvalpen Viggo er nummer fem

Mikael og Lis Bisted har haft en hverdag med firmaet Stenderup El i 40 år. De har haft hund i lige så mange år, altid af racen golden retriever. Viggo er den femte. Den bryder med en tradition. De tidligeres begyndelsesbogstav var B. - Nu slutter vi med Viggo, siger Lis Vandel Bisted. Foto: Michael Svenningsen
I 40 år har Mikael og Lis Bisted haft en hverdag med firmaet Stenderup El – og hund.
Annonce

Stenderup: Viggo er svær at komme uden om hjemme hos Mikael og Lis Bisted.

Den knap fem måneder gamle golden retriever er et legesygt bekendtskab, og den er på sin vis med til at fortælle, at Mikael Bisted har været selvstændig med Stenderup El i mange år.

Han og hustruen har haft hund igennem firmaets fulde levetid. Den første var med i arbejdsbilen og satte poten op, når der blev bremset.

Med Viggo er de nået til nummer fem og firmaår nummer 40.

Det er lang tid at have været selvstændig, og hvad tænker man egentlig om det?

- At man er gammel, svarer Mikael Bisted knastørt, da avisen besøger ham og ægtefællen på privat- og firmaadressen i Stenderup.

- Det er mange år lige pludseligt. Jeg føler ikke, det er 40 år siden, jeg begyndte, fortsætter han.

Jeg har vænnet mig til biltelefon og headset. For hvis man ikke tager telefonen i dag, så er fanden løs. Så har kunden fundet en anden. Der er ikke den tolerance, som der har været. Tid er penge. Sådan har det altid været, men der er nok mere fokus på det i dag.

Mikael Bisted, indehaver, Stenderup El.

Annonce

Fra landbrug til nybyggeri

Tilbage i 1980’erne var det især landmænd, der ringede ind med opgaver.

Siden er der blevet længere mellem landbrugene. Til gengæld bliver der revet ned og bygget nyt, og det giver Mikael Bisted en hel del arbejde.

Senest gjaldt det et projekt på 48 boliger i Solrød i København. Et firma i Hedensted stod for at opføre dem.

Mikael Bisted er ofte i Aarhus, men har også arbejde i hjembyen og -kommunen.

Han har tidligere haft både svende og lærlinge. På et tidspunkt talte firmaet syv mand, men da opgaverne i landbrugssektoren begyndte at falde fra, tilpassede Mikael Bisted.

- Jeg kørte et år eller to uden ansatte. Omsætningen faldt, men det blev overskuddet ikke ringere af, siger han.

Annonce

Af den gamle skole

Stenderup El er også i dag en enkeltmandsvirksomhed, dog med faste samarbejdspartnere.

Firmaet har aldrig haft minus på bundlinjen i årsregnskabet. Det lever udmærket uden annoncer i aviser og blade.

- Jeg har heller ikke noget på, hvad hedder det nu, siger Mikael Bisted og finder ordet:

- Internettet.

Den erfarne elinstallatørs tilgang til håndværket er også af den gamle skole. Han prøver at reparere i stedet for at skifte ud.

Mikael Bisted er i gang fra morgen til sen aften. Det er sådan, det er, fortæller Lis Vandel Bisted. Hun har sit eget arbejde at se til som farmakonom på apoteket i Hedensted og udsalget i Horsnyld. Derudover hjælper hun med telefon og regnskab i Stenderup El, og husker Mikael Bisted på hans mange aftaler. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Hjertesag og familiesport

Ferie er ikke noget stort behov. Max en uge ad gangen. Længere tid ville kede Mikael Bisted, der har fyldt sin hverdag ud med andet end Stenderup El, blandt andet arbejde på handicapområdet.

Hans og hustruens ældste af to voksne sønner, Martin, er udviklingshæmmet, og ægteparret har oplevet et system, som ikke prioriterer handicappede højt nok.

- Der er ingen, der har bedt om at blive udviklingshæmmet. De skal have et liv så tæt på det normale som muligt, siger Mikael Bisted om hjertesagen.

Han bruger også meget tid på rally, som den yngste søn, Jesper, er aktiv inden for. Dertil kommer børnebørnene Isabell og William og arbejde i brancheorganisationen Tekniq.

- Der er aldrig en aften, hvor der ikke er noget, siger Lis Vandel Bisted, der igennem alle årene med Stenderup El har arbejdet på apoteket i Hedensted og apoteksudsalget i Hornsyld samt hjulpet til i firmaet.

- Han har et mål om at se den sene tv-avis, men når han en sjælden gang når ind i stuen, så ser han den ikke. Så snorker han, fortsætter hun skælmsk.

Mikael Bisted trækker lidt på smilebåndet og siger, at det bliver anderledes, men det er der vist ingen af de to, der tror på.

Annonce

Bliver ved

Det er også Lis Vandel Bisted, der klarer gåturene med hvalpen Viggo.

Dog er Mikael Bisted blevet pålagt den opgave at køre hjem og se til hunden ved middagstid.

Selvom fødselsdag nummer 65 er på trapperne, og selvom tempoet i branchen i dag er højere end tidligere takket være de pokkers "biltelefoner", så har Mikael Bisted ikke tænkt sig at drosle ned for arbejdet foreløbigt.

- Jeg fortsætter stille og roligt. Det er planen, siger han.

Stenderup El markerer 40-året på selve jubilæumsdagen, 19. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Udsigt til brandslukning resten af aftenen: Vi skal ind fra ydersiden, og det tager tid

Annonce