Annonce
Horsens

Mathias var med på DR's Øen: Det er det vildeste, jeg har oplevet

20-årige Mathis Iversen kan ses den kommende tid i "Øen- en ny begyndelse" på DR1. Foto: Danmarks Radio
Lokal 20-årig er torsdag med i nyt ekstremprogram på DR. Sammen med 13 andre skulle han overleve 30 dage på en øde ø.

Stenbjerg: Det er uden tvivl det vildeste og hårdeste, jeg nogensinde har oplevet, siger Mathias Iversen uden at tøve et sekund.

Den 20-årige handicaphjælper fra Stenbjerg ved Østbirk er én af deltagerne i Danmarks Radios nyeste udsendelse, "Øen - en ny begyndelse", der har premiere torsdag aften. Serien er på otte afsnit.

Her skal 14 helt almindelige danskere overleve en måned på en øde ø i Stillehavet.

- Man finder virkelig ud af noget om sig selv, som jeg aldrig selv havde forestillet mig. Jeg fandt ud af, hvor meget man kan presse sin krop, og hvordan sådan noget som sult kan påvirke én mere, end jeg havde troet. Jeg havde på forhånd tænkt, at jeg sagtens kunne presse mig selv på sulten, men jeg vidste ikke, at det ville blive så hårdt. Man gør sig altid sine forestillinger om, hvordan det vil blive, men når man så selv står i det, er der så mange små faktorer, der spiller ind, siger Mathias Iversen forud for tv-premieren.

Det var oprindeligt et Facebook-opslag, der vakte hans interesse.

- Der stod, at Danmarks Radio søgte deltagere til et ekstremt overlevelsesprogram. Jeg har altid været fascineret at det med at kunne overleve på en øde ø, og jeg har altid været fascineret af film som f.eks. "Castaway". Jeg var på mit første sabbatår efter gymnasiet, og jeg ville gerne ud og opleve verden og få nogle udfordringer. Jeg har altid godt kunnet lide at udfordre mig selv og presse mig selv og prøve mine grænser af, fortæller Mathias Iversen.

Han sammenligner opholdet på Øen med en anden tv-udsendelse, "Alene i Vildmarken", men Øen handler også om fællesskabet og den fælles overlevelse.

- Det handler i høj grad om, hvordan man får en gruppe til at fungere på en øde ø, hvor det var målet at være der i 30 dage, fortæller Mathias Iversen, der var den klart yngste deltager på holdet.

- Jeg tænkte selvfølgelig, om jeg som den yngste ville blive sådan en lille stik-i-rend-dreng der blev kommanderet rundt og ikke kunne få et ord indført. Men sådan blev det overhovedet ikke. Der var en virkelig stor gensidig respekt fra alle. Men jeg kunne også godt mærke, at jeg var den eneste, der stadig boede hjemme hos mor og far, fortæller han.

Jeg har selvfølgelig haft mundkurv på, og det har virkelig været svært for mig, når jeg hele tiden må afvise, når folk spørger.

Mathias Iversen, deltager på Øen

Haft mundkurv på

Optagelserne fandt sted fra midt i marts og til midt i april, så han har i et halvt år været forhindret i at fortælle andre om oplevelserne på øen.

- Jeg har selvfølgelig haft mundkurv på, og det har virkelig været svært for mig, når jeg hele tiden må afvise, når folk spørger. Nu arbejder jeg som handicapledsager og i en børnehave i Vestbirk, og det er svært, at jeg ikke kan sige noget til børnene, når de spørger, fortæller han.

Opholdet på Øen har bl.a. haft den betydning, at han helt har ændret sin uddannelsesplan.

- Inden jeg tog afsted, gik jeg efter at blive kiropraktor. Vi filmede det hele selv derude på øen, og derudover var der tre fotografer med. De var der på lige vilkår med os. Jeg blev meget inspireret af fotografering, så nu går jeg efter at bliver filmfotograf eller noget lignende, og jeg har spenderet hele min opsparing på kameraudstyr, fortæller han.

Mathias Iversen har stadig kontakt med de øvrige deltagere på Øen.

- Selvfølgelig er der nogle, jeg har mere kontakt med end andre. Vi bor jo også spredt over hele landet. Vi har været til en lille forpremiere i København, hvor vi mødtes med castet og produktionen, hvor vi så noget af det endelige resultat, men selvfølgelig skal jeg se premieren torsdag aften. Jeg skal se det sammen med familien, fortæller Mathias Iversen, der bor på en landejendom ved Stenbjerg med sine forældre og sin lillebror.

14 deltagere er her på vej til Stillehavsøen, hvor de skal tilbringe 30 dage. Foto: Danmarks Radio
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce