Annonce
Østjylland

Massivt nej til lukning af bus: Beboere samler 2.027 protester på en uge

Ejer Bjerge Lokalråd har på en uge indsamlet 2.027 underskrifter mod den mulige lukning af busrute 107. Mandag blev de mange signaturer overrakt til Skanderborg-borgmester Jørgen Gaarde (S) af blandt andre fire skoleelever, der dagligt bruger bussen. Privatfoto

Lokalråd har på en uge indsamlet 2.027 protester mod en nedlæggelse af den regionale bus i Ejer Bjerge. Ifølge protestbevægelse viser opbakningen, at mange andre end buspassagere brænder for at bevare de blå busser.

ØSTJYLLAND: En afgørende livsnerve.

Sådan ser rigtigt mange beboere i Ejer Bjerge i den sydlige del af Skanderborg Kommune på den regionale buslinje 107.

Bussen risikerer at lukke og slukke i forbindelse med Region Midtjyllands spareøvelse for busdriften, og det har fået Ejer Bjerge Lokalråd på barrikaderne med en underskriftsindsamling.

I løbet af en uge indsamlede lokalrådet 2.027 underskrifter mod en lukning af 107'eren.

- Vores område er inde i en succesfuld udvikling, og det skyldes blandt andet vores busrute til Skanderborg og Horsens. Den er helt afgørende for især unge og ældre mennesker. Vi føler, at vores lokalområde har udsigt til at betale en pris for et tovtrækkeri mellem regionen og kommunerne om driften af busserne. Det vil vi gøre omverdenen og ikke mindst politikerne opmærksomme på, siger Jens Ulrik Østergaard fra Ejer Bjerge Lokalråd.

Vi føler, at vores lokalområde har udsigt til at betale en pris for et tovtrækkeri mellem regionen og kommunerne om driften af busserne.

Jens Ulrik Østergaard, Ejer Bjerge Lokalråd.

En fælles sag

Mandag afleverede Ejer Bjerge Lokalråd de 2.027 underskrifter til borgmester Jørgen Gaarde (S) fra Skanderborg Kommune.

På fredag overrækkes underskrifterne desuden til borgmesteren i Horsens, og den store bunke protester vil også havne hos centrale regionspolitikere.

I protestgruppen "Bevar Vores Busser" har drivkraft og talsmand Martin Godsk bemærket initiativet fra Ejer Bjerge Lokalråd.

- Antallet af indsamlede underskrifter illustrerer rigtigt godt vigtigheden af busdrift i vores mindre byer. Det er jo ikke samtlige 2.027 underskrivere, som benytter Linje 107. Men der er en udbredt følelse af, at bussen betyder noget for områdets indbyggere og værdi. Sådan er det rigtigt mange steder, understreger Martin Godsk.

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce