Annonce
Horsens

Masser af ledige sæder til VM-kamp: Bokser har svært ved at trække hjemmepublikum med sig til Forum Horsens

Der var 1300 tilskuere til Dina Thorslunds seneste kamp i Struer, og det er langt fra sikkert, at der er ligeså mange på lægterne lørdag. Foto: Johan Gadegaard
Når Dina Thorslund lørdag aften går i ringen til VM-kampen mod australske April Adams på hendes nye hjemmebane i Forum Horsens, bliver det langt fra i en fyldt arena. Kun 20 tilskuere tager den gratis fan-bus fra Struer, og i alt er der kun solgt cirka 800 billetter.

Horsens: Dina Thorslund har i sine seneste sejre været vant til en stærk hjemmebane, hvor tilskuerne i den grad var med Struer-bokseren hjemme i Struer Energi Park.

Det bliver en noget anden kulisse, som venter hende i Forum Horsens, når slaget skal stå lørdag aften i VM-kampen mod australske April Adams.

Torsdag ved middagstid var der solgt omkring 800 billetter til kampen, og der er dermed masser af ledige sæder i Forum Horsens, hvor der er plads til cirka 2000 tilskuere. Det viser en optælling, som Dagbladet har lavet.

- Vi er sådan set ret glade for billetsalget, men det er klart, at man altid gerne vil sælge flere. Vi regner med, at der bliver solgt et par hundrede billetter i døren, og at medie-arrangementerne op til kampen også vil få folk til at købe billetter, siger pressechef hos Sauerland, Edward Roff, som håber at regnvejret fortsætter, så folk har lyst til at komme ind og se boksning.

Annonce

Jeg vil i hvert fald opfordre folk til at tage afsted, for det bliver en god kamp. Og der er stadig pladser med bussen fra Struer.

Edward Roff, Sauerland.

20 med bus

Sauerland, som er promotor for Dina Thorslund og derfor arrangerer kampen, har taget et initiativ, hvor tilskuerne fra Struer kunne få en gratis bustur til kampen. Det bliver dog heller ikke en fyldt bus, som bliver sendt afsted fra Struer til Horsens lørdag eftermiddag. Indtil videre har cirka 20 tilskuere benyttet sig af tilbuddet.

Det er langt fra sikkert, at der kommer flere tilskuere, end der var plads til i Struer, men det er heller ikke nødvendigvis det kampflytningen handler om ifølge Edward Roff.

- Det handler om at udvide Dina Thorslunds brand. Vi vil gerne samle en større fanskare på længere sigt, og derfor er det nødvendigt at få Dina ud og bokse nogle andre steder, siger Roff, som samtidig påpeger, at det også er med til at udvikle Dina Thorslund som bokser, at hun bokser andre steder end på hjemmebanen i Struer.

Når man skal finde årsagerne til det haltende billetsalg, så mener Edward Roff også, at det spiller en rolle at det er mange år siden, at der senest var boksning i Horsens, men han håber, at Horsens-tilskuerne vil tage Dina til sig.

- Så kan det jo være, at de vil følge hende i de kommende kampe også. Jeg vil i hvert fald opfordre folk til at tage afsted, for det bliver en god kamp. Og der er stadig pladser med bussen fra Struer, siger Edward Roff.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce