Annonce
Odder

Masser af genbrugs-takeaway i Odder

Birgitte Birger Gaarsdal, leder Retroen Genbrug, fortæller, at interessen for at handle via Facebook er stor. Arkivfoto
Selv om byens seks genbrugsbutikker har været lukket siden før jul, bliver der puslet bag de låste døre. Blandt andet med at sælge ud af varerne via Facebook.

Odder: Det er ikke kun byens forretninger, som er hårdt ramt af den nuværende nedlukning. Også i Odders seks genbrugsbutikker længes de efter at se kunder.

Ligesom alle øvrige butikker, har genbrugsbutikkerne været lukket siden før jul, men på det seneste er man begyndt at fornemme lidt mere og liv bag de låste døre. Et godt parameter er, at mannequinerne i vinduerne får skiftet tøj meget oftere end i december og januar. Alt efter hvilken butik, der er tale om, kan man så ringe og reservere tøjet til senere afhentning ved døren. Betalingen foregår selvfølgelig via Mobilepay.

- Vi er alle sammen meget utålmodige efter at komme i gang, og de fleste af vores 46 frivillige  kommer jævnligt i butikken for at pakke tøj ud, rydde op eller lange poser ud gennem døren til kunderne mandag og fredag. På det seneste er vi også begyndt at sætte varer til salg via vores Facebookside, fortæller Anna Lorentzen, der er daglig leder af Folkekirkens Nødhjælps butik i Holsteinsgade.


Vi har alle en nøgle, og vi kommer her meget for at rydde op, pakke ud og forberede os på den store genåbning.

Anna Lorentzen, daglig leder af Folkekirkens Nødhjælps butik i Holsteinsgade


Hun fortæller også, at indtjeningen ved dørsalget på ingen måde nærmer sig det beløb, der normalt sælges for i butikken. Faktisk bliver der for tiden slet ikke afleveret penge til hovedorganisationen, og alt tyder på, at de frivillige bliver nødt til at bede hovedkontoret om hjælp til overhovedet at kunne betale husleje. Derfor håber hun, at regeringen hurtigst muligt vil genindføre forårets aftale om, at genbrugsbutikker kan få dækket 25 procent af deres faste omkostninger.

- I sidste ende er det ikke os, der kommer i klemme, men alle de mennesker verden over, som vi sender penge til. De bliver taberne, siger hun.

Annonce

Køb og smut

Også hos Retroen Genbrug på Rønhøjvej venter cirka 40 frivillige på at kunne byde kunderne velkommen tilbage.

Indtil da bliver der pakket varer ud, ryddet op, sat ny isolering op i loftet samt ikke mindst solgt varer på Facebook.

Her har der været gang i det digitale "Køb og smut"-salg i en måneds tid, og ifølge genbrugskonsulent Birgitte Birger Gaarsdal går det rigtig godt.

Lokalt genbrug i en coronatid

Genbrugsbutikkerne i Danmark er lukket ned indtil foreløbig 28. februar, men i lighed med mange af de gængse butikker foregår der en del click & collect-handel.

Avisen bringer her status på Odders seks genbrugsbutikker:

  • Folkekirkens Nødhjælp, Holsteinsgade 6: Skiftende vinduesudstilling, bestilling via Facebook-side og afhentning i døren fredag kl. 10-13.30.
  • Røde Kors Genbrugsbutik, Rådhusgade 3B: Skiftende vinduesudstillinger og bestilling ved hjælp af det telefonnummer, som vises i vinduet.
  • Kirkens Korshær, Rosensgade/Dommerpladsen: Samtlige butikker er ifølge hovedkontoret lukket.
  • Mission Afrika Genbrug, Banegårdsgade 4: Skriver ikke om dørsalg på sin facebookside.
  • Retroen Genbrug, Rønhøjvej 10: En del salg via Facebookside. Afhentning på det tidspunkt, som angives på Facebook.
  • Odder Loppemarked, Y’s Men’s, Rørthvej: Lukket.

- Vi har igennem lang tid haft en meget aktiv facebook-side, hvor vi har gjort reklame for vores varer. Det nye er, at man nu også kan reservere en vare og afhente den om lørdagen. Det salg går supergodt, og både jeg og de frivillige elsker igen at se folk. Også selv om det er ved døren, med mundbind på og i behørig afstand. Kunderne er vist lige så sultne efter at komme i gang, som vi er, siger konsulenten og slår fast, at egnens genbrugsnørder har noget at glæde sig til.

- Skal man tage ja-hatten på, kan jeg sige en god ting om denne nedlukning: Alt tyder på, at  mange mennesker har brugt tiden på at rydde op for bagefter at aflevere deres genbrug under halvtaget hos blandt andet os. Derfor kan jeg godt love, at vores genåbning bliver et brag af en fest. For vi har så meget at byde på, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se målet og den vilde jubel: AC Horsens tager sejren i sidste sekund

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce