Annonce
Østjylland

Massebøn, kæmpebanner og demonstration i biler: Hvad sker der i Gellerup?

Søndag aften samlede cirka 30 personer samlede sig på en parkeringsplads i Gellerup til massebøn. Foto: Local Eyes
Sidste weekend var der gang i den i Gellerup. Først blev der hængt et kæmpebanner op, der opfordrede til stop af bønnekald. Derefter kom en modreaktion i form af massebøn og kortegekørsel. Politiet vil fremadrettet have mere opmærksomhed på området.
Annonce

AARHUS: Lørdag morgen i sidste uge kom der et kæmpebanner op på en bygning i Gellerup. 'Stop bønnekald!' stod der skrevet med store bogstaver, mens en lille håndfuld personer fyrede lyserød pyro af for at markere sig.

Generation Identitær, der er en højreorienteret ungdomsbevægelse, stod bag bannerophængningen. Senere samme dag kom den første modreaktion så i form af en demonstration, hvor en gruppe lokale unge kørte kortegekørsel - nogle af dem stående ud af soltaget - med bønnekaldsmusik bragende ud fra en højtaler i en af bilerne og en masse dytten.

Politiet fik anholdt to fra Generation Identitær og sigtet én fra kortegen for overtrædelse af færdselsloven.

- Vi holder stadig øje med området og prøver at finde frem til de andre, der har været med i bilerne til kortegekørslen, siger Gert Bisgaard, vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

Kæmpebanneret hang ud over bygningen i Gellerup. Banneret var 15x4 meter. Foto: Generation Identitær
Annonce

Massebøn som modreaktion til kæmpebanneret

Søndag aften var den gal igen. Cirka 30 personer samlede sig på en parkeringsplads i Gellerup til massebøn.

Politiet nåede dog ikke derud, før bønnen var slut, og personerne havde spredt sig igen.

- Vi kommer ikke afsted i tide simpelthen. Og på vej derud kommer patruljebilen i et færdselsuheld, så vi må sende en ny patruljevogn. Da den kommer ud, er bønnen slut og folk er væk, fortæller Gert Bisgaard.

Onsdag til folketingsmøde ville Peter Skaarup (DF) have en redegørelse fra Politiet vedrørende dets manglende ageren under fællesbønnen på parkeringspladsen i Aarhus.

Dagen før havde statsminister Mette Frederiksen (S) udtalt følgende i folketinget om sagen:

- Lov er lov, og lov skal holdes. Uanset hvad skal politiet følge op. Enhver slags af den aktivitet skal ophøre. Jeg kan kun tage afstand fra de dele af indvandrermiljøet, der ikke følger retningslinjerne. Men det er også min opfattelse, at mange følger dem, sagde Mette Frederiksen til folketinget.

Annonce

Startede med bønnekald tilbage i april

Ifølge Politiet startede denne frem og tilbage mellem grupperne 24. april, hvor der var bønnekald på kunststofbanen i Gellerup.

Aarhus Kommune havde givet tilladelse til, at man måtte lave et enkelt bønnekald den dag. Gellerup Kirke og Fredens Moske gik sammen om at lave arrangementet.

- Vores opfattelse er, at det startede med bønnekaldet 24. april. Kæmpebanneret var nok en modreaktion på den begivenhed. Derfra var der nogle få lokale, der så banneret og reagerede på det gennem både demonstrationen og massebønnen. Det er vores opfattelse ud fra samtaler, vi har med folk ude fra området, siger Gert Bisgaard.

Fremadrettet vil Politiet være mere til stede i Gellerup og have løbende fokus på at indsamle mere information om begivenhederne derude.

- Vi vil have mere opmærksomhed på området. Vi holder øje med tingene og er til stede. Løbende vil vi også indsamle informationer, og de kan måske føre til flere sigtelser, siger Gert Bisgaard.

Politiet nåede ikke til stedet, før bønnen var slut, og personerne havde spredt sig igen. Foto: Local Eyes
Annonce

Kortegekørsel i Gellerup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Horsens

Byrådet valgte den dyre løsning: Rundkørsel ved Lund får ekstra ben med direkte adgang til E45

Horsens

Sundhedspersonalet skal fokusere på borgerne: Horsens Kommune fylder testbilen med kontorfolk

Annonce