Annonce
Erhverv

Maskinstationen Mosegården vender skuden

Driftsleder Thomas Kristensen fra Mosegården ser optimistisk på den store maskinstations fremtid. - Vi har fundet en mere tryg vej, siger han. Foto: Peter Hald

Den store maskinstation Mosegården ved Gludsted knokler for at lægge krise bag sig

Annonce

Gludsted: Der bliver arbejdet hårdt på maskinstationen Mosegården ved Gludsted, og det gælder ikke blot markarbejde. Også maskinstationens økonomi og struktur bliver udsat for en grundig "gennempløjning", og virksomheden har konsulenter og eksperter inde over som rådgivere.

- Vi skal have vendt båden, og der skal gennemføres rationaliseringer. Men virksomheden fortsætter. Vi er optimister, vi har en stor flok engagerede medarbejdere, og vi vil gerne tilbagevise alle rygter om konkurs, betalingsstandsning, salg og andre historier, der har været bragt til torvs i den senere tid, siger driftsleder Thomas Kristensen fra Mosegården.

Han oplyser, at virksomheden i de seneste måneder har gennemgået det helt store "serviceeftersyn" for at opnå bedre resultater og styrke økonomien. Mosegården sorterer nogle af de usikre og urentable opgaver fra - blandt andet kartoffellægning og stensamling. Afdelingen på Søbjergvej i Tulstrup er nedlagt, og aktiviteterne herfra er flyttet til Gludsted. Desuden bliver maskinstationens store maskinpark gennemgået nøje. Formålet er at reducere antallet af maskiner - kort sagt færre, men bedre maskiner, understreger Thomas Kristensen.

- Vi har ikke haft betalingsstandsning, men der har været en periode, hvor der ikke blev betalt andet end det, der dækkede den umiddelbare daglige drift - vi har kaldt det en tænkepause, oplyser han.

- Vi har været tæt på skrænten og stod ved en skillevej - men nu har vi fundet en mere tryg rute. En overgang var der en investor inde i billedet, men denne løsning blev af forskellige årsager skrinlagt, lyder det fra Thomas Kristensen

Vi har været tæt på skrænten og stod ved en skillevej - men nu har vi fundet en mere tryg rute.

Thomas Kristensen, driftsleder
Mosegården luger ud i maskinparken for at reducere udgifterne. Denne store Claas traktor er sandsynligvis en af de maskiner, der får lov til at blive, oplyser Thomas Kristensen. Foto: Peter Hald
Annonce

Ejer blev syg

Det er stadig Danny Bonn Pedersen, der står som ejer af maskinstationen, men Danny Bonn Pedersen er på grund af en langvarig sygemelding trådt et skridt tilbage fra den daglige ledelse, der nu er i hænderne på driftsleder Thomas Kristensen, kørselsleder Preben Laursen og Preben Stokholm i bogholderiet.

Danny Bonn Pedersen blev syg i efteråret 2014 og har været sygemeldt i de efterfølgende år. Der var tale om en kræftsygdom, som umiddelbart er helbredt, men sygemeldingen gælder stadig. En overgang var der ansat en direktør, men han fratrådte ved høsttid i fjor.

- Der er nogle medarbejdere, der er stoppet på grund af naturlig afgang, men vi har stadig 20 medarbejdere, og det er passionerede folk, siger Thomas Kristensen.

Mosegården, der blev grundlagt i 1984 af Danny Bonn Pedersen, er mere end "bare" en maskinstation. Virksomheden er også et stykke lokalt kulturhistorie. Den er hjemsted for Mosegården Modeltraktorklub, og hvert år ved juletid bliver der arrangeret et kæmpestort traktortræk for ombyggede havetraktorer. Det trækker folk til fra hele landet.

- Der er meget kultur i stedet her, og vi er en af de største arbejdspladser i Gludsted, så det er vigtigt for os, at der også fremover er lys i lamperne herude, siger Thomas Kristensen, der selv har arbejdet på Mosegården i 16 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce