Annonce
Horsens

Martin Ravn vil samle blå blok i ét stort valgforbund

Borgmesterkandidat Martin Ravn (V) vil arbejde for at samle blå blok i et fælles valgforbund forud for kommunalvalget i november. Både for at fastholde stemmerne i blå blok og for at sende et signal om blåt sammenhold. Arkivfoto: Morten Pape
Det kræver sammenhold i blå blok, hvis der skal lykkes at få et systemskifte i Horsens Byråd, mener Venstres leder. Han ser værdifællesskaber med en række partier, der spænder fra Maren Spliid Gruppen til Nye Borgerlige. Dansk Folkeparti vil ikke være med.

Horsens: I en ny lokal meningsmåling, der blev omtalt i Folkebladet for halvanden uge siden, får Venstres gruppeformand, Martin Ravn, opbakning som borgmester fra 66 procent af de vælgere, der har tænkt sig at stemme på et parti fra blå blok.

Piller man Venstres vælgere ud af den ligning, er tallet helt nede på 56. Der er altså ikke entydig opbakning hos de blå vælgere til Martin Ravn som fremtidig førstemand i kommunen, men det er Ravn stålsat på at ændre frem mod kommunalvalget 16. november.

Første skridt er forsøget på at samle et slagkraftigt blåt valgforbund, der kan modvirke stemmespild, beholde de blå stemmer indenfor blå blok, og ikke mindst udadtil signalere sammenhold i blå blok.

Annonce

- Der er samtaler i gang. Det er helt afgørende, at vi får samling i blå blok, hvis vi skal have et systemskifte i Horsens. Det bliver et stort arbejde at samle de blå partier, men det er nødvendigt, siger Martin Ravn.

Vil tilbyde poster

Helt konkret vil Martin Ravn arbejde på at samle partierne Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne - og Venstres samarbejdspartner ved de to seneste valg, Maren Spliid Gruppen, i ét stort valgforbund.

- Det er partier, som Venstre hver på deres måde har et fællesskab med, siger Martin Ravn, der vil forsøge at gøre det let og attraktivt at deltage i valgforbundet - og på valgnatten pege på ham som borgmester.


Vi vil ikke stille krav til de andre partier. Faktisk vil vi tværtimod tilbyde indflydelse.

Martin Ravn (V), gruppeformand og borgmesterkandidat


- Vi vil ikke stille krav til de andre partier. Faktisk vil vi tværtimod tilbyde indflydelse. For os er det vigtigste, at vi får en anden retning i Horsens, ikke antallet af poster. Vi kan jo ikke dele ud af andre partiers poster, men vi kan dele ud af vores egne. For eksempel kunne man forestille sig, at vi, hvis vi med vores stemmetal er berettiget til to pladser i økonomi- og erhvervsudvalget, tilbyder den ene plads til et andet parti, der er i valgforbundet, siger Martin Ravn.

Annonce

Køligt forhold til DF

Martin Ravn ser også Radikale Venstre som et parti, der har stærke fælles holdninger med Venstre, blandt andet i spørgsmålet om byudvikling, men han ser ikke Dansk Folkeparti som del af et blåt valgforbund.

Lige nu er forholdet mellem de to partiers ledere, Martin Ravn og Michael Nedersøe, køligt. Ikke mindst efter at Michael Nedersøe har kritiseret Martin Ravn for at "pynte sig med lånte fjer", når han udtaler sig som formand for plan- og miljøudvalget.

- Han vil styre, hvad jeg skal sige på pressemøderne - og endda på et falsk grundlag. Jeg vil gerne have Dansk Folkeparti med, men Michael Nedersøe har trukket fronterne op. Det er ærgerligt, siger Martin Ravn.

- Derudover er det mit indtryk, at Dansk Folkeparti kører en linje, hvor de vil stå frit og sælge sig selv for højestbydende. Det gjorde de ved det seneste valg, og faktisk skulle det ikke undre mig, om Michael Nedersøe allerede nu har lavet en aftale om at støtte Peter Sørensen, mod at Nedersøe får formandsposten for plan- og miljøudvalget efter valget, konstaterer han.

Annonce

DF afviser aftale

Michael Nedersøe bekræfter, at Dansk Folkeparti formentlig vil vælge at stå udenfor et blåt valgforbund. At partiet ikke vil pege på en borgmester på forhånd, men pege på den, der vil give Dansk Folkeparti mest indflydelse.

Han afviser til gengæld, at han skulle have lavet en aftale med borgmesteren.

- Det har jeg ikke, og det må stå for Martin Ravns egen regning. Jeg er optaget af indflydelse, ikke af poster, siger han.

- Den slags udtalelser fra Martin Ravn er ikke fordrende for samarbejdet, og jeg synes måske, at han skulle ændre attitude, hvis han vil lege med Dansk Folkeparti. Det gælder i øvrigt også i hans egen gruppe, hvor der jo tydeligvis ikke er enighed om linjen, siger Michael Nedersøe.

Annonce

Alle partier skal med

Det første, der skal ske med en Venstre-mand i borgmesterstolen, er, at kulturen i byrådet skal ændres, siger Martin Ravn.

- Byrådet skal samles mere, end det er i dag, hvor det reelt er Socialdemokratiet, der tager beslutningerne uden at involvere andre partier, i hvert fald ikke Venstre. Mantraet med at løfte i flok gælder ikke i byrådet. Jeg vil som borgmester ændre den politiske kultur, så borgerne og alle partier bliver involveret. Det gælder selvfølgelig også Socialdemokratiet, der har masser af gode ideer og visioner, siger han.

Martin Ravn nævner som eksempel debatten om skolestrukturen i Sydbyen, hvor Venstre ønsker en debat om forskellige scenarier, når der kommer en folkeskole på Horsens Gymnasiums matrikel på Højen.

- Her ved vi jo, at borgmesteren allerede har besluttet sig for, at Dagnæsskolen skal op på Højen. Er det borger-involvering? Det synes jeg ikke, konstaterer Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Annonce