Annonce
Horsens

Martin Ravn levede op til sit eget succes-kriterium

Martin Ravn (t.v.) lykønsker borgmester Peter Sørensen (S) med valgsejren. Trods tilbagegang går Venstre til onsdagens konstitueringsforhandlinger, hvor de politiske poster fordeles, med en god portion selvtillid, lød det senere fra Martin Ravn. Foto: Morten Pape

Venstre fik 1732 færre stemmer end ved valget for fire år siden. Men partiet beholdt sine syv mandater, og borgmesterkandidaten, Martin Ravn, fik et personligt resultat, der lå en smule over forgængeren, Kristian Dyhrs.

Horsens: Succeskriteriet for Venstres borgmesterkandidat, Martin Ravn, leverede han selv, nogle timer før valgresultatet forelå: Venstre skal fastholde de nuværende syv mandater, og hans eget personlige stemmetal skal matche forgængeren Kristian Dyhrs tal fra 2013.

Mandaterne beholdt Venstre - med nød og næppe - og med 3080 personlige stemmer distancerede Ravn Dyhr med 162 stemmer.

- Det betyder meget for mig, at jeg fik et godt personligt valg. Jeg har kun været spidskandidat i et år. Det tager tid at opbygge et kandidatur, og det her resultat betyder, at jeg føler mig velkonsolideret til at fortsætte arbejdet som politisk leder i Venstre. Vi går tilbage, det erkender jeg, men det holder sig indenfor en margin, som godt kan forklares med Venstres generelt dårlige resultat i hele landet, sagde han.

Martin Ravn glædede sig også over, at Venstre har fået et "nyt spændende hold" i byrådet.

Erfarne kræfter som Hans Bang-Hansen og Ingerlise Thaysen genopstillede ikke. Det betød nyvalg til Ole Dahl Kristensen, Henning Jensen, Peder Stougaard og Christa Skelde. Kun Ravn, Jørgen Korshøj og Anne Lene Løvbjerg har i forvejen pladser i byrådet på det nye Venstre-hold.

Det tager tid at opbygge et kandidatur, og det her resultat betyder, at jeg føler mig velkonsolideret til at fortsætte arbejdet som politisk leder i Venstre.

Martin Ravn (V), gruppeformand
Venstres byrådsgruppe får fire nye medlemmer, Peder Stougaard, Ole Dahl Kristensen, Henning Jensen og Christa Skelde, der her reagerer på nyheden om, at hun har samlet stemmer nok til et sæde i byrådet. Foto: Morten Pape

Går efter tunge poster

Trods 1732 færre stemmer - en tilbagegang på 4,2 procentpoint - går Venstre til onsdagens konstitueringsforhandlinger med en god portion selvtillid, lod Martin Ravn forstå.

- Vi er klart det største oppositionsparti - med over dobbelt så mange mandater som det tredjestørste parti, og vi går efter maksimal indflydelse. Meget kan ske, men vi vil gå efter en tungere formandspost end den, vi har nu i kulturudvalget, sagde han og antydede, at partiet kunne tænkes at lægge billet ind på posten som formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce