Annonce
Læserbrev

Martin Ravn frygter, at nybyggeri i centrum ender som Sundparken: Vi skal tage styringen tilbage, vi skal turde stille krav

Lilli Gyldenkildes Torv er for mig resultatet af en byudviklingsproces, hvor investoren fik frit spil, fagligheden blev tilsidesat, og byrådet traf en beslutning på et vildledende grundlag.

Læserbrev: I sin nytårstale udtrykte borgmesteren stolthed over byudviklingen i Horsens og nævnte specifikt Lilli Gyldenkildes Torv. En transformation af Horsens til den moderne arbejder-by, som det blev formuleret.

Hvis Lilli Gyldenkildes Torv skal være forbilledet for udviklingen mod den moderne arbejder-by, så deler jeg på ingen måde borgmesterens vision.

Jeg frygter tværtimod, at området om 10-15 år vil kræve samme politiske bevågenhed og handlingsplan, som nu er udarbejdet for Sundparken.

Det vil være et gigantisk paradoks, hvis vi bruger millioner af kroner for at fjerne Sundparken fra ghettolisten, mens vi tillader opførelsen af en ny.

Hvorfor er vi endt i en situation, hvor det overhovedet er muligt at tænke den tanke?

For mig at se skyldes det tre ting, som kan bindes sammen med to specifikke datoer:

30. juni 2016 på Horsens Folkeblads forside: "Ny plan ændrer midtbyen totalt".

Forud var over 500 borgere blev involveret i et byudviklingsforløb, hvor temaerne for Kvicklygrunden og midtbyen var "Vildsporets" videreførsel gennem området, rekreative grønne rum og kvalitetsbyggeri, som skulle tiltrække borgere fra Vejle og Aarhus.

De visioner blev nu kasseret. Borgmesteren og den daværende kommunaldirektør havde forhandlet en ny plan på plads med en investor. En plan, hvor det skulle vise sig, at investoren fik frit spil, mens fagligheden og arkitekter i forvaltningen blev tilsidesat.

22. august 2017 vedtog byrådet, herunder jeg selv, tillæg til kommuneplanen samt lokalplanen for den sydlige bymidte. En sagsfremstilling, som var suppleret med flere billeder, der gav byrådet et indtryk af det færdige byggeri.

Reference og inspirationsbilleder, som efter min bedste overbevisning intet har med virkeligheden anno 2020 at gøre.

Lilli Gyldenkildes Torv er for mig resultatet af en byudviklingsproces, hvor investoren fik frit spil, fagligheden blev tilsidesat, og byrådet traf en beslutning på et vildledende grundlag.

Et resultat og en byudvikling, som, hvis det står til mig og Venstre, ikke må gentage sig.

Vi skal udvikle og skabe en by, som også er attraktiv om 20 år, for vores børn og børnebørn, men det kræver en helt anden tilgang.

Vi skal tage styringen tilbage, vi skal turde stille krav. Det fortjener byens borgere. Det fortjener Horsens.

Annonce
"Vi skal udvikle og skabe en by, som også er attraktiv om 20 år, for vores børn og børnebørn, men det kræver en helt anden tilgang", skriver Martin Ravn. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere

Læserbrev: Her i Danmark er vi stolte af "den danske model". Den giver os et samfund med et roligt, reguleret og velfungerende arbejdsmarked. Samtidig bygger den i høj grad på sikkerhed og fleksibilitet. Det betyder, at det er nemt for virksomhederne at hyre og fyre, men de ansatte skal heller ikke gå fra hus og hjem, hvis man bliver ledig. Samtidig er det muligt at uddanne sig hele livet. Det betyder, at de ansatte ikke gror fast i deres job, men søger nye udfordringer. Samtidig giver det plads til nyuddannede, og tilsammen giver det et godt og fleksibelt arbejdsmarked, som er beundret verden over. Den balance er desværre i høj grad ved at tippe. I løbet af de seneste mange år er dagpengenes dækning blevet udhulet mere og mere. Det betyder, at for eksempel en gennemsnitlig industriansat i dag kun får 46 pct. af sin tidligere løn ved ledighed, hvorimod det for eksempel i 2014 var 51 pct. Forringelserne gør, at det bliver sværere for os som fagbevægelse at forsvare de meget lempelige danske regler for at hyre og fyre med, at vi til gengæld har en god forsikringsordning i de danske dagpengeregler. Udviklingen skal stoppes, fordi trygheden er udfordret. Vi skal derfor til at handle, hvis det ikke skal udgøre en økonomisk og social katastrofe at miste sit arbejde. Et trygt dagpengesystem er nemlig forudsætningen for det danske velfærdssystem, og det er samtidig en hjørnesten af den danske model. Vi har brug for at stoppe udhuling af dagpengene og få trygheden tilbage for de danske lønmodtagere. Dansk Metal er derfor gået sammen med fagforbundene 3F, HK og FOA om en kampagne, som skal råbe de danske politikere op. Det er på tide, at Christiansborg forstår, at den danske model og dermed vores gode, fleksible arbejdsmarked er udfordret, og at det er på tide at gøre noget.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];