Annonce
Læserbrev

Martin Ravn frygter, at nybyggeri i centrum ender som Sundparken: Vi skal tage styringen tilbage, vi skal turde stille krav

Lilli Gyldenkildes Torv er for mig resultatet af en byudviklingsproces, hvor investoren fik frit spil, fagligheden blev tilsidesat, og byrådet traf en beslutning på et vildledende grundlag.
Annonce

Læserbrev: I sin nytårstale udtrykte borgmesteren stolthed over byudviklingen i Horsens og nævnte specifikt Lilli Gyldenkildes Torv. En transformation af Horsens til den moderne arbejder-by, som det blev formuleret.

Hvis Lilli Gyldenkildes Torv skal være forbilledet for udviklingen mod den moderne arbejder-by, så deler jeg på ingen måde borgmesterens vision.

Jeg frygter tværtimod, at området om 10-15 år vil kræve samme politiske bevågenhed og handlingsplan, som nu er udarbejdet for Sundparken.

Det vil være et gigantisk paradoks, hvis vi bruger millioner af kroner for at fjerne Sundparken fra ghettolisten, mens vi tillader opførelsen af en ny.

Hvorfor er vi endt i en situation, hvor det overhovedet er muligt at tænke den tanke?

For mig at se skyldes det tre ting, som kan bindes sammen med to specifikke datoer:

30. juni 2016 på Horsens Folkeblads forside: "Ny plan ændrer midtbyen totalt".

Forud var over 500 borgere blev involveret i et byudviklingsforløb, hvor temaerne for Kvicklygrunden og midtbyen var "Vildsporets" videreførsel gennem området, rekreative grønne rum og kvalitetsbyggeri, som skulle tiltrække borgere fra Vejle og Aarhus.

De visioner blev nu kasseret. Borgmesteren og den daværende kommunaldirektør havde forhandlet en ny plan på plads med en investor. En plan, hvor det skulle vise sig, at investoren fik frit spil, mens fagligheden og arkitekter i forvaltningen blev tilsidesat.

22. august 2017 vedtog byrådet, herunder jeg selv, tillæg til kommuneplanen samt lokalplanen for den sydlige bymidte. En sagsfremstilling, som var suppleret med flere billeder, der gav byrådet et indtryk af det færdige byggeri.

Reference og inspirationsbilleder, som efter min bedste overbevisning intet har med virkeligheden anno 2020 at gøre.

Lilli Gyldenkildes Torv er for mig resultatet af en byudviklingsproces, hvor investoren fik frit spil, fagligheden blev tilsidesat, og byrådet traf en beslutning på et vildledende grundlag.

Et resultat og en byudvikling, som, hvis det står til mig og Venstre, ikke må gentage sig.

Vi skal udvikle og skabe en by, som også er attraktiv om 20 år, for vores børn og børnebørn, men det kræver en helt anden tilgang.

Vi skal tage styringen tilbage, vi skal turde stille krav. Det fortjener byens borgere. Det fortjener Horsens.

"Vi skal udvikle og skabe en by, som også er attraktiv om 20 år, for vores børn og børnebørn, men det kræver en helt anden tilgang", skriver Martin Ravn. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce