Annonce
Hedensted

Martin med byen i ryggen: Vil binde Juelsminde sammen i mørket

35-årige Martin Frederiksen modtog for to uger siden 50.000 kr. på et borgerbudgetmøde i Juelsminde til sit lysprojekt, der skal oplyse mindesten og træer ved Svanedammen og Mindeparken. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Park, dam og en kommende naturlegeplads skal ikke kun nydes i de lyse timer, hvis det står til 35-årige Martin Frederiksen fra Juelsminde. Hans lysprojekt modtog for nyligt 50.000 kroner på et borgerbudgetmøde i Juelsminde. - Lyset har til alle tider tiltrukket mennesker, fortæller han.

Juelsminde: Lys har kraften til at binde havnen, den kommende naturlegepark og alt der i mellem sammen, hvis man skal tro 35-årige Martin Frederiksen, som for omkring to uger siden på et borgerbudgetmøde på Hotel Juelsminde Strand modtog en sjettedel af pengene til sit lysprojekt, der vil binde Juelsminde sammen med belysning.

Lysprojektet skal i første omgang oplyse træerne ved Svanedammen, Mindeparken og den kommende naturlegeplads, men med tiden også byens vartegn, Fregatten Jyllands anker på havnen.

- Lyset har til alle tider tiltrukket mennesker, og hvor lyset er, går folk hen. Ser man Juelsminde oven fra på et landkort, opdager man hurtigt, at der er en stor mulighed for at binde byens vartegn og de naturskønne områder sammen til gavn for borgerne, siger Martin Frederiksen, der selv er bosat i Juelsminde med sin familie og som er manden bag lysprojektets lyse idéer.

Martin Frederiksen mener, at Juelsminde har mange dejlige naturområder, som også fortjener at blive oplyst i den mørke tid.

- Træer, mindestenen og Fregatten Jyllands anker skal ikke kun nydes i lyset, men også i mørket. Ser man på de store byer som Aarhus og Vejle, så har lyset en enorm betydning for bylivet. Derfor skal vi også have mere lys i Juelsminde uden for turistsæsonen, fordi det kan tiltrække folk ude fra, siger Martin Frederiksen.

- Lyset skal kunne bruges til fremtidige aktiviteter i Juelsminde. Til næste sommer, når EM i fodbold brager op på storskærm, så skal træerne lyses op i røde og hvide farver, og Juelsminde Lightrun er også oplagt til at spille sammen med lysene ved Svanedammen og i Mindeparken, siger Martin Frederiksen.

Røde og hvide Juelsminde

Belysningen vil være energirigtig, unik og have en såkaldt avanceret teknologisk styring, der betyder, at lysene kan arbejde sammen med andre systemer.

- Lyset skal kunne bruges til fremtidige aktiviteter i Juelsminde. Til næste sommer, når EM i fodbold brager op på storskærm, så skal træerne lyses op i røde og hvide farver, og Juelsminde Lightrun er også oplagt til at spille sammen med lysene ved Svanedammen og i Mindeparken, siger Martin Frederiksen.

Martin Frederiksen har svært ved at svare på, hvorfor det netop var hans projekt, og ikke de to andre projekter, en skøjtebane og delområderne i Juelsminde Naturlegepark, som modtog de 50.000 kr. fra borgerbudgettet. Men han forklarer, at lys er allemandseje, og det derfor var nemt for folk at forstå idéerne bag lysprojektet på borgerbudgetmødet.

- Alle kan forholde sig til lys, og alle har en mening om det, siger Martin Frederiksen, der til dagligt arbejder i Jual Solar i Juelsminde.

Annonce

De sidste penge mangler

Lysprojektet kræver i alt 400.000 kroner for at kunne etableres ved Svanedammen og i Mindeparken, og de 50.000 kroner fra borgerbudgettet er fortsat de eneste penge afsat til formålet.

Martin Frederiksen ser dog positivt på at få resten af pengene i hus.

- Hedensted Kommune hjælper i øjeblikket med at søge fonde til lysprojektet, så hvad resten af pengene angår, er jeg fortrøstningsfuld, siger Martin Frederiksen.

Samtidigt oplever Martin Frederiksen, at der i Juelsminde er en stor opbakning til mere end kun kedeligt gadelys.

- Efter jeg modtog pengene fra borgerbudgettet, er interessen begyndt at tage fart. Jeg har kunnet mærke, at man virkelig gerne vil det her projekt i Juelsminde, siger Martin Frederiksen.

Lysprojekt Juelsminde

  • Unik belysning i Mindeparken og Svanedammen, så de kan samle sig med den kommende naturlegepark.
  • Alle belysninger vil være energioptimale, og en avanceret teknologisk styring vil sætte nye standarder for belysning i Juelsmindes bynære og rekreative områder.
  • Med lysprojektet vil man have mulighed for at lede turister og lokale rundt i Juelsminde, og man vil få en naturlig sammenhæng mellem de nye tiltag i byen.
  • Lysprojektet koster i alt 400.000 kroner, og indtil videre er 50.000 kroner afsat til formålet fra borgerbudgettet, hvilket er penge, som Det Fælles Landdistriktråd og Hedensted Kommune har skænket Juelsminde Visionsråd.
Lysprojektet skal binde Juelsmindes naturskønne områder sammen og give liv til byen uden for turistsæsonen. - Lyset har til alle tider tiltrukket mennesker, og hvor lyset er, går folk hen, fortæller Martin Frederiksen. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce