Annonce
Horsens HK

Märta Hedenquist: Jeg vil gerne blive i Danmark

Märta Hedenquist er både en fysisk stregspiller og forsvarsgeneral for Horsens HK. På lørdag kan hun være med til at sikre HH oprykning til ligaen. Foto: Ole Nielsen
HH's svenske stregspiller og forsvarsgeneral er klar til at tage en uddannelse og fortsætte som håndboldspiller i Danmark.

Horsens: - Jeg har det fantastisk godt i Danmark, og jeg vil meget gerne blive her og fortsætte med at spille håndbold i Danmark.

Det siger Horsens Håndboldklubs svenske stregspiller og forsvarsgeneral, 26-årige Märta Hedenquist.

Hun har spillet tre sæsoner i den bedste svenske række i Eslöv og er en af klipperne på HH-holdet.

Märta er en fysisk stærk stregspiller og en fremragende forsvarsspiller, der kan minde en del om en anden svensker Tobias Karlsson, verdens bedste stregspiller fra Flensburg-Handewitt.

- Jeg kan lære meget af mændene og især af Tobias Karlsson. Han er meegt smidig og er en af de hurtigste på en håndboldbane. Det tror man ikke, når man ser ham. Jeg kender ham ikke privat, men det ville jeg er da gerne, siger Märta Hedenquist.

Hun er fra Uddevalla og spillede håndbold i klubben " GF Kroppskultur" i Uddevalla, inden hun fortsatte til det sydlige Sverige. Her spillede hun et år i H43 og tre år i Eslöv i Skåne.

- Min kæreste og jeg flyttede til Ringkøbing. Jeg valgte at spille for Horsens Håndboldklub, der lige var rykket op fra 2. division. Vi blev nummer otte i min første sæson. Min kæreste og jeg slog op. Turen fra Ringkøbing var lang. Det tog halvanden time hver vej, så jeg flyttede til Aarhus.

- Her arbejder jeg med oversættelser af svenske og danske værker, men jeg agter at uddanne mig til sygeplejerske. Det tager tre et halvt år, og det vil betyde, at jeg fortsætter med at spille håndbold i Danmark.

- Jeg trives fint i Horsens. Vi har en klub, der udvikler sig hele tiden. I mit andet år blev vi nummer fire, og nu er vi nummer et. Det viser en god udvikling. Jeg er imponeret over det arbejde, Jørgen Møller laver for håndbolden i Horsens.

- Jeg tror på, vi kan klare os i ligaen. Det første år handler det om at overleve, men med nogle forstærkninger skal det nok gå.

- Det har ikke været svært at være eneste udlænding på holdet. Jeg valgte at lære at tale dansk, inden jeg tog til Danmark. Jeg har oså haft en dansk kæreste på et tidspunkt, så sproget er ikke noget problem. Det er noget andet, når de begynder at tale om noget fra gamle dage, som kræver en dansk fortid, men det går fint.

Svensk holdkammerat

- Henrik Okkerstrøm leder efter forstærkninger i hele Skandinavien, og jeg kan sagtens pege på gode svenske spillere, der kan forstærke os. Det kunne da være rart med en svensk holdkammerat, så man kan tale om lidt derhjemmefra engang imellem, men jeg følger levende med i svensk håndbold.

- Landsholdet har været bedre og er lidt svingende. Jeg synes, den danske liga er stærkere end den svenske, og der er mange svenske spillere, der gerne vil til Danmark.

- Jeg kan godt lide at være tovejsspiller. Det er ikke tilfældigt, at jeg går meget op i forsvarsspillet. Jeg synes, det er meget vigtigt.

- Vi glæder os til på lørdag. Oddense har ikke vundet en kamp endnu, så mon ikke, vi klarer den og sikrer oprykningen på lørdag. Vi tager intet for givet, og skulle det glippe, har vi heldigvis en chance mere mod Hadsten, siger HH's svenske spiller, der har kontrakt et år mere.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Live: AC Horsens  jagter en pokaloverraskelse

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Annonce