Annonce
Ikast-Brande

Marlene fik pris som en af hverdagens helte

Marlene Florander med en promille af de mange smileyer, hun har været ude for at hænge op rundt omkring i hele byen. Foto: Mikael Lund
SFO-pædagog fra Præstelundskolen har lagt sig i selen for at holde humøret oppe hos skolens yngste elever under corona-hjemsendelserne.
Annonce

Brande: Sidste mandag vendte eleverne i 0.-4. klasse tilbage til skoler over hele landet efter fem uger med fjernundervisning, som især for de alleryngste elevers (og deres læreres) vedkommende har været noget af en udfordring.

En af dem, der har været med til at gøre hverdagen udholdelig for børnene, er klassepædagog og SFO-medarbejder Marlene Florander på Præstelundskolen i Brande.

Både under den første nedlukning i foråret og under den seneste, som sluttede fredag d. 5. februar, har hun lagt et stort stykke arbejde i at lave daglige aktiviteter for børnene.

Under overskriften ”Kom og leg med Marlene” har hun hver dag lagt nye filmklip, konkurrencer, gåder og opgaver eller forslag til aktiviteter ud på SFO’ens Facebookside.

I foråret malede hun bl.a. sten og arrangerede påskejagt efter påskeæg og -kyllinger, som børnene så skulle finde og fotografere med deres telefoner, og under den seneste nedlukning fandt hun på at lave ikke færre end 1000 smileyer i bobleplast, som først blev ”bagt” i ovnen og derved hærdet.

Om prisen ”Hverdagens Helte”

- Vi satte nomineringen i gang, fordi vi gerne ville være med til at sprede lidt glæde, fortæller Heidi Ritter fra Børnenes Helte, der står bag kåringen.

- Vi ved, at mange går rundt og gør en lille smule ekstra i hverdagen for at hjælpe og passe på hinanden så godt som muligt. Vi er ikke i tvivl om, at sygeplejersker og plejepersonale f.eks. yder en ekstra stor indsats lige i øjeblikket, men der er også mange, der gør så meget, de overhovedet kan, for at vores børn kommer igennem corona-krisen på bedste vis. Det kan være forældre, der er hjemme for at passe børnene samtidig med hjemmearbejde, det kan være bedsteforældre, der gang på gang stiller op til pasning, det kan være pædagoger osv. De mennesker vil vi gerne være med til også at kunne vise lidt taknemmelighed, for der er så mange hverdagshelte, der hver dag kæmper og gør deres yderste for børnenes skyld.

- Valget faldt på Marlene, da vi kunne forstå, at rigtig mange forældre satte pris på den store indsats, hun hver dag yder for mange børn - og det varmer også hos forældrene, der ved, at de trygt kan sende deres børn afsted, lyder det fra Heidi Ritter.


Derefter er de blevet hængt op over hele Præstelundskolens skoledistrikt; de fleste med teksten ”smil”, enkelte med teksten ”smil og kram”, som udløste en ekstra præmie i form af et Kinder-æg.

Det er foreløbig blevet til 40 æg, fortæller Marlene, og der er faktisk stadig nogle stykker tilbage, der ikke er blevet fundet endnu.

Hun fortæller også, at mange blev meget overraskede, når hun dukkede os hjemme hos dem med deres præmie.

Annonce

Gensidige udfordringer

Marlene Florander har også arrangeret en skattejagt, hvor opgaven gik ud på at finde nogle poser i et hult træ i nærheden af Brande Hallerne, et træ som tidligere har været anvendt til at skjule en geocaching-post.

De elever, hun er klassepædagog for (eleverne på 1. årgang) har desuden haft mulighed for at booke et ”hyggemøde med Marlene”, hvor de har kunnet snakke om løst og fast. Eleverne har også kunnet give Marlene udfordringer som f.eks. at spise en makrelmad med pålægschokolade, men udfordringerne er også gået den anden vej. Et eksempel på dette var at løbe så mange gange rundt om huset, som de kunne – ”for at få dem til at bevæge sig”, forklarer Marlene Florander, som også selv har fået gået og løbet en hel del skridt i forbindelse med ophængningen af de mange små smileyer.

Annonce

Børnene er heltene

For sin indsats var hun nomineret til at modtage prisen som en af ”hverdagens helte”, som børneudstyrsforretningen Børnenes Kartel havde taget initiativ til – og minsandten om hun ikke også blev tildelt hæderen og den medfølgende buket, som lå og ventede på hende udenfor hendes dør forrige fredag. Hun ser dog i mindre grad sig selv som en helt.

– Det er børnene, der er hverdagens helte. De klarer jo alt, siger hun med tanke på, at de i lang tid har skullet undvære at være sammen med og lege med deres kammerater.


Det er børnene, der er hverdagens helte. De klarer jo alt

Marlene Florander, hverdagens helt


Hun glæder sig over, at børnene nu er tilbage på skolen og i SFO’en, og over de mange positive tilbagemeldinger, hun har fået fra både børn og voksne. En gik endda så langt som til at sige, at hun hellere ville lege med Marlene end se Ramasjang – så bliver det vist ikke ret meget større.

Hendes små filmklip er denne gang nået endnu bredere ud takket være delinger på Facebook; bl.a. har Marlene Florander modtaget feedback helt fra Skive, som sidst hun checkede lå et stykke udenfor Præstelundskolens distrikt.

Også lokalt har andre end Præstelundskolen elever været på jagt efter smileyer, og det er der absolut ingenting i vejen med, smiler en af hverdagens helte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce