Annonce
Horsens

Markedsdage i Egebjerg

En af bodholderne ved et tidligere marked på p-pladsen i Egebjerg. Næste gang er lørdag 29. juni kl. 9-15. Privatfoto

Egebjerg: Et privat initiativ om markedsdage i Egebjerg er i fuld gang. Første gang var 27. april, og nu sker det igen, nemlig 29. juni. Det er Allis Jeppesen og hendes mand, Leif Wichmann, der har taget initiativ til at afvikle en række markedsdage hen over sæsonen.

Markedet holdes på parkeringspladsen ved Fakta/Netto på Langagergårdvej.

Der er også marked 27. juli og 31. august. Alle dage er det fra kl. 9 til 17.

En stadeplads koster 50 kroner, og der er tilmelding og betaling til Allis Jeppesen på tlf. 22 27 62 32.

Allis Jeppesen fortæller, at formålet med markedsdagene var ønsket om, at området ved p-pladserne kunne være et fantastisk samlingspunkt/torv.

- Det kræver en smule forskønnelse, og de penge, der forhåbentlig kommer ind ved at leje båsene ud til markedsstande skal gå til et bord- og bænkesæt, så vi måske kan sidde og spise en is til sommer eller købe en tår kaffe hos bageren, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce