Annonce
Sport

Markedet sover, men der skal både spillere ud og ind af VB

Jacob Krüger har efter eget udsagn travlt for tiden, men indtil videre har VB blot hentet Allan Sousa og Alexander Milosevic ind. Der kommer dog til at ske noget på markedet snart, vurderer han. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Lige nu er det ro på transfermarkedet, men på et eller andet tidspunkt vælter den første dominobrik, og så er der gang i tingene. Der skal både spillere ind og ud i VB, påpeger klubbens tekniske chef, Jacob Krüger.
Annonce

Vejle: Et snørklet system af dominobrikker.

Sådan beskrives transfermarkedet i Danmark og Europa ofte af kendere. Som regel står tingene stille i en periode efter en endt sæson, men ét køb eller salg kan virke som vinden på den første dominobrik, og så vælter det hele.

Sommeren 2020 er ikke anderledes.

- Det er stadig et stille marked. Det er så småt kommet i gang, men der er stadig mange klubber, som overvejer hvad de skal. Desuden er der jo en stor usikkerhed om, hvordan turneringen bliver, når vi kommer i gang, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

Coronakrisen sætter stadig sit tydelige spor, og selvom Superligaen er sat til at gå i gang medio september, ved ingen endnu, om der eksempelvis må komme tilskuere på landets stadions.

Fast ligger det dog, at VB skal have gang i svingdøren.

- Vi forventer at skulle have nogle spillere ind, og vi forventer, at nogle skal den anden vej. Der er positioner, hvor vi har for mange spillere. Der er også spillere, der selv ønsker at komme ud og spille mere fodbold, end de har udsigt til at gøre hos os, siger Jacob Krüger.


Vi vil have spillere ind på så højt et niveau som overhovedet muligt. Men det er også vigtigt for os, at folk er klar i september og ikke til januar.

Jacob Krüger, teknisk chef i VB


VB begynder træningen på mandag den 10. august, og cheftræner Constantin Gâlcă kan nok ikke forvente at have en fuld trup på plads.

-  Vi har fået gjort noget af det, vi gerne vil. De fleste trænere vil gerne have så meget på plads som muligt. Indtil videre har vi fået Alexander Milosevic og Allan Sousa ind. Sousa er ny på den måde, at han nu må spille kampe for os igen, siger Jacob Krüger.

Allan Sousa vendte retur til VB efter endt lejemål hos den belgiske klub Sint-Truiden før sæsonen var tilendebragt, men han måtte ikke spille, fordi han var låst.

På sociale medier har der været spekulationer om, at I er ved at hente en angriber ved navn Raphael Dwamena. Har du nogen kommentarer til det?

- Nej, jeg kommenterer ikke på rygter, siger Krüger.

Annonce

Hvem skal ud?

Han vil heller ikke ind på, hvilke spillere der er på vej ud. Men et naturligt sted at begynde er i det centrale forsvar, hvor VB lige nu står med fem mand til to positioner: Mads Greve, Arlind Ajeti, Juhani Ojala, Mads Lauritsen og den nye mand, svenske Alexander Milosevic.

Det ligner, at enten Mads Lauritsen eller Arlind Arjeti skal finde noget andet at lave. Især Mads Lauritsen var langt fra spilletid i den netop overståede sæson, hvor det blot blev til seks 1. divisionskampe fordelt på 342 minutter.

Svenske Alexander Milosevic har ikke spillet en fodboldkamp siden maj 2019, men Jacob Krüger forventer, at han komme til at gøre en forskel.

- Vi tror på, at han kan bidrage fra dag et. Vi har selvfølgelig også set, at han sidst spillede engang i 2019, men vi har vurderet, at en spiller med hans kvalitet og erfaring kan gøre sig gældende til trods for det. Vi har også kigget på hans skadeshistorik, og det er fem år siden, at han har haft en alvorlig skade, så det er vi heller ikke bekymret for, siger han.

Jacob Krüger lægger ikke skjul på, at en spiller som Alexander Milosevic næppe kunne være kommet til VB, hvis ikke det var fordi, at han havde haft et svært forløb det seneste år.

- Havde han været en af de bedste stoppere i Championship, havde han nok ikke valgt VB som den næste destination. Skal vi ramme spillere af den kaliber, skal der være noget, der ikke er gået deres vej, siger Jacob Krüger.

I VB forventer man sig store ting af den svenske stopper med syv landskampe på cv'et.

- Han er en spiller, vi har store forventninger til. Han har prøvet en hel del, og han har en hårdhed på banen, som han både har vist i Sverige og i England, siger den tekniske chef og fortsætter.

- Vi tror, han kan bibringe mere hårdhed og mere konkurrence til et i forvejen godt besat centralt forsvar. Mads Greve og Juhani Ojala har gjort det fantastisk, så der bliver hård konkurrence om pladserne, men det skal der også gerne være.

Annonce

Wahid Faghir

Der har været skrevet meget om den 17-årige angriber Wahid Faghir. Lige nu er der dog ikke nogen konkrete bud på guldfuglen, som mange regner med vil indbringe VB et stort millionbeløb.

- Rent sportsligt vil det være sjovt at have ham med i Superligaen. Det vil både vi og træneren rigtig gerne. Han er kun 17 år men tog jo 1. division med storm i slutningen af sæsonen. Ham vil vi gerne have med videre, men der kan komme et tilbud, som hverken vi eller han kan sige nej til. Lige nu er der dog ikke noget konkret, siger Jacob Krüger.

Transfervinduet er anderledes denne gang, fordi det først lukker til oktober.

- Det er nærmest et langt vindue, for vi når knap nok at se os om, før det næste åbner i januar. Vi skal nok får de handler, vi gerne vil have, siger han.

Tilgangen af Alexander Milosevic er et stærkt signal at sende vurderet på hans cv alene. Og det er den type spillere, VB går efter.

- Vi vil have spillere ind på så højt et niveau som overhovedet muligt. Men det er også vigtigt for os, at folk er klar i september og ikke først til januar, siger han.

VB er i gang med at lægge sidste hånd på programmet til opstarten. Det kommer efter planen i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce