Annonce
Horsens

Markante byggerier på Nordhavnen og i Bygholm Bakker er klar til folkets dom

Honnørkajen mellem Danafeed-grunden og Nopagrunden/Jernlageret på Nordhavnen omfatter 245 boliger, restaurant/yogastudie/café og måske liberalt erhverv. Projektet er nu sendt i offentlig høring. Visualisering: GinnerupArkitekter
Honnørkajen og Rantzausbakke blev på byrådsmødet mandag aften sendt i otte ugers offentlig høring. Esben Hedeager (K) stemte imod lokalplanforslaget på Nordhavnen. Sigtelinjen er ikke god nok, mener han.

Horsens: To store lokalplaner med sammenlagt omkring 600 boliger blev sendt i otte ugers offentlig høring på byrådsmødet mandag aften.

Der er tale om Honnørkajen, 245 boliger, restaurant/yogastudie/café og måske liberalt erhverv på Nordhavnen, og udstykningen Rantzausbakke i Bygholm med cirka 350 boliger og et fælleshus.

Martin Ravn (V), formand for Horsens Byråds plan- og miljøudvalg, gav på byrådsmødet sin anbefaling af begge lokalplaner med på vejen.

På Nordhavnen, hvor Svanen Development står klar med byggekranerne, overholder byggeriet rammelokalplanen for Nordhavnen. Med en enkelt undtagelse, oplyste Martin Ravn.

- Der har været megen diskussion om, hvorvidt rammelokalplanen for Nordhavnen bliver overholdt, senest med byggeriet Pakhusene, og her er der også afvigelser. Parkering skal ifølge rammelokalplanen ske under jorden, men her lægger vi op til, at der kan gives lov til at bygge 21 parkeringspladser i terræn i forbindelse med restauranten og promenaden. konstaterede han.

Martin Ravn roste til gengæld byggeriet for at overholde rammelokalplanens bestemmelser om byggeriets højde.

- Og så er der sigtelinjerne, som der også var stor diskussion om i forbindelse med Pakhusene. Ny Havnegade er stadig udfordret, men sigtelinjerne er sikret i forhold til Strandgade og Emil Bojsens Gade, sagde han.

Annonce
Der omtales i lokalplanforslaget tre sigtelinjer på 15 meter, men i Ny Havnegade er den 18 meter, og vi har ingen garanti for, at altanerne ikke stikker ud i sigtelinjen. Derfor stemmer jeg imod.

Esben Hedeager (K)

K: Stadig problemer med sigtelinjen

Netop sigtelinjen i Ny Havnegade fik Esben Hedeager (K) til som den eneste at stemme imod at sende lokalplanforslaget i høring.

- Det er jo sådan set et fint projekt, men der er stadig problemer med sigtelinjen i Ny Havnegade. Der omtales i lokalplanforslaget tre sigtelinjer på 15 meter, men i Ny Havnegade er den 18 meter, og vi har ingen garanti for, at altanerne ikke stikker ud i sigtelinjen. Derfor stemmer jeg imod, sagde han.

I Bygholm Bakker er det Silkeborg-firmaet Birch Ejendomme, der vil bygge cirka 350 lejeboliger med tilhørende fælleshus. Antallet af boliger er her reduceret i forhold til det oprindelige skitseprojekt.

- Vi friholder et areal af hensyn til fortidsminder i området. Derudover er det værd at bemærke, at den maksimale højde er reduceret fra seks til fem etager af hensyn til naboerne, sagde Martin Ravn.

Enhedslisten stemte ligesom de øvrige partier for at sende lokalplanforslaget for Rantzausbakke i høring, men Lisbeth Torfing (EL) varslede samtidig, at partiet med stor sikkerhed kommer til at stemme imod lokalplanen, når den skal vedtages endeligt. Byggeriet ligger inden for skovbyggelinjen, og det er Enhedslisten imod.

Går alt efter planen, kan Honnørkajen stå klar til indflytning i slutningen af 2021. Rantzausbakke opføres i tre etaper, og første etape ventes at gå i gang umiddelbart efter, at lokalplanforslaget måtte blive endeligt vedtaget.

Rantzausbakke i Bygholm Bakker omfatter cirka 350 lejeboliger med tilhørende fælleshus. Boligprojektet er nu sendt i offentlig høring. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

Mestrene satte HIC på plads

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce