Annonce
Horsens

Markante byggerier på Nordhavnen og i Bygholm Bakker er klar til folkets dom

Honnørkajen mellem Danafeed-grunden og Nopagrunden/Jernlageret på Nordhavnen omfatter 245 boliger, restaurant/yogastudie/café og måske liberalt erhverv. Projektet er nu sendt i offentlig høring. Visualisering: GinnerupArkitekter
Honnørkajen og Rantzausbakke blev på byrådsmødet mandag aften sendt i otte ugers offentlig høring. Esben Hedeager (K) stemte imod lokalplanforslaget på Nordhavnen. Sigtelinjen er ikke god nok, mener han.
Annonce

Horsens: To store lokalplaner med sammenlagt omkring 600 boliger blev sendt i otte ugers offentlig høring på byrådsmødet mandag aften.

Der er tale om Honnørkajen, 245 boliger, restaurant/yogastudie/café og måske liberalt erhverv på Nordhavnen, og udstykningen Rantzausbakke i Bygholm med cirka 350 boliger og et fælleshus.

Martin Ravn (V), formand for Horsens Byråds plan- og miljøudvalg, gav på byrådsmødet sin anbefaling af begge lokalplaner med på vejen.

På Nordhavnen, hvor Svanen Development står klar med byggekranerne, overholder byggeriet rammelokalplanen for Nordhavnen. Med en enkelt undtagelse, oplyste Martin Ravn.

- Der har været megen diskussion om, hvorvidt rammelokalplanen for Nordhavnen bliver overholdt, senest med byggeriet Pakhusene, og her er der også afvigelser. Parkering skal ifølge rammelokalplanen ske under jorden, men her lægger vi op til, at der kan gives lov til at bygge 21 parkeringspladser i terræn i forbindelse med restauranten og promenaden. konstaterede han.

Martin Ravn roste til gengæld byggeriet for at overholde rammelokalplanens bestemmelser om byggeriets højde.

- Og så er der sigtelinjerne, som der også var stor diskussion om i forbindelse med Pakhusene. Ny Havnegade er stadig udfordret, men sigtelinjerne er sikret i forhold til Strandgade og Emil Bojsens Gade, sagde han.

Der omtales i lokalplanforslaget tre sigtelinjer på 15 meter, men i Ny Havnegade er den 18 meter, og vi har ingen garanti for, at altanerne ikke stikker ud i sigtelinjen. Derfor stemmer jeg imod.

Esben Hedeager (K)

Annonce

K: Stadig problemer med sigtelinjen

Netop sigtelinjen i Ny Havnegade fik Esben Hedeager (K) til som den eneste at stemme imod at sende lokalplanforslaget i høring.

- Det er jo sådan set et fint projekt, men der er stadig problemer med sigtelinjen i Ny Havnegade. Der omtales i lokalplanforslaget tre sigtelinjer på 15 meter, men i Ny Havnegade er den 18 meter, og vi har ingen garanti for, at altanerne ikke stikker ud i sigtelinjen. Derfor stemmer jeg imod, sagde han.

I Bygholm Bakker er det Silkeborg-firmaet Birch Ejendomme, der vil bygge cirka 350 lejeboliger med tilhørende fælleshus. Antallet af boliger er her reduceret i forhold til det oprindelige skitseprojekt.

- Vi friholder et areal af hensyn til fortidsminder i området. Derudover er det værd at bemærke, at den maksimale højde er reduceret fra seks til fem etager af hensyn til naboerne, sagde Martin Ravn.

Enhedslisten stemte ligesom de øvrige partier for at sende lokalplanforslaget for Rantzausbakke i høring, men Lisbeth Torfing (EL) varslede samtidig, at partiet med stor sikkerhed kommer til at stemme imod lokalplanen, når den skal vedtages endeligt. Byggeriet ligger inden for skovbyggelinjen, og det er Enhedslisten imod.

Går alt efter planen, kan Honnørkajen stå klar til indflytning i slutningen af 2021. Rantzausbakke opføres i tre etaper, og første etape ventes at gå i gang umiddelbart efter, at lokalplanforslaget måtte blive endeligt vedtaget.

Rantzausbakke i Bygholm Bakker omfatter cirka 350 lejeboliger med tilhørende fælleshus. Boligprojektet er nu sendt i offentlig høring. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce