Annonce
Horsens

Maraton-aften spøgte: Fjernvarme-bestyrelse fik endelig forslag igennem

I modsætning til i 2017 var der ved mandagens generalforsamling i Fjernvarme Horsens næsten enstemmigt flertal for at følge bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer. Foto: Morten Pape

Årets generalforsamling i Fjernvarme Horsens forløb udramatisk, da bestyrelsens forslag blev vedtaget, og formanden modtog genvalg.

Horsens: - Sidste år blev generalforsamlingen holdt på Fængslet, og det blev en meget lang aften, indledte dirigent Jens Glavind forud for punkt fem på aftenens dagsorden, forslag fra bestyrelsen.

- I år har vi valgt en anden fremgangsmåde. Det er ikke for at jappe tingene igennem, men for at være lidt skarpere, fortsatte han.

Som sagt, så gjort. For årets generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. var i modsætning til sin forgænger netop en skarp og udramatisk omgang.

105 personer, som repræsenterede 1030 stemmer, havde fundet vej til Hotel Opus, hvor generalforsamlingen foregik, og ligesom i 2017 var aftenens store spørgsmål, om de fremmødte ville godkende bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer.

Det ville de ikke i 2017, hvor generalforsamlingen varede næsten tre gange så lang tid som planlagt.

Det gjorde generalforsamlingen ingenlunde mandag aften, for bestyrelsen havde lært af sine erfaringer fra 2017 og gjort sine vedtægtsændringer mere spiselige for de tilhørende.

Annonce

Vi har dagligt 200 mand i gang med at rulle fjernvarme ud, og det giver gener for borgerne. Alligevel møder vi stor forståelse, og 70 procent af dem, som er blevet tilbudt fjernvarme, har sagt ja.

Niels Karl Grønlund

Det blev vedtaget

Bestyrelsen foreslog på generalforsamlingen fem grupper af vedtægtsændringer i Fjernvarme Horsens, der skulle til afstemning. De fem grupper, der alle blev vedtaget, er:- Tydeliggørelse af vedtægternes indhold og sletning af overflødige bestemmelser

- Småændringer

- Krav om tilmelding til generalforsamlinger

- Det skal koste en godtgørelse at melde sig ud af Fjernvarme Horsens

- Nye andelshavere skal have mulighed for at søge finansieringsløsninger gennem Fjernvarme Horsens ved tilslutning

Direktør Christian Niederbockstruck berettede om et positivt år, hvor Fjernvarme Horsens blandt andet har taget et nyt biomasseværk i brug. Foto: Morten Pape

Delt op i fem

Det skal koste en godtgørelse at melde sig ud af Fjernvarme Horsens, nye andelshavere skal kunne søge en finansieringsløsning, og der skal være tilmeldingskrav til Fjernvarme Horsens' generalforsamlinger.

Da bestyrelsen i 2017 forsøgte at indlemme de tre punkter i selskabets vedtægter, blev det afvist af forsamlingen.

Selv samme tre punkter blev mandag aften vedtaget.

- Sidste år skulle der stemmes én gang om samtlige 35 vedtægtsændringer. I år har vi delt vedtægtsændringerne op i fem grupper, som vi stemmer om særskilt, så det er lidt nemmere at overskue, hvad der stemmes om, bekendtgjorde Jens Glavind, og det syntes altså at have en mere appellerende effekt på de fremmødte, der vedtog samtlige vedtægtsændringer med næsten enstemmige flertal.

Vedtægtsændringer, der skal endeligt godkendes på en ekstraordinær generalforsamling.

Debatlysten var til at overse på mandagens generalforsamlingen, men enkelte tilhører havde dog spørgsmål og bemærkninger. Foto: Morten Pape

70 procent har sagt ja

Forud for afstemningen havde først bestyrelsesformand Niels Karl Grønlund og derefter direktør Christian Niederbockstruck haft ordet for at berette om det forudgående år.

- Vi har dagligt 200 mand i gang med at rulle fjernvarme ud, og det giver gener for borgerne. Alligevel møder vi stor forståelse, og 70 procent af dem, som er blevet tilbudt fjernvarme, har sagt ja. Det er meget tilfredsstillende, sagde Niels Karl Grønlund, inden Christian Niederbockstruck kunne konstatere, at årets regnskab indeholdt et overskud på to millioner kroner.

- Vi skal gerne gå i nul, men i forhold til en omsætning på 250 millioner kroner er en overdækning på to millioner kroner tilfredsstillende. Penge, der skal tilbage til forbrugerne, sagde han.

Direktøren kunne samtidig fortælle, at 7221 husstande har sagt ja til at få fjernvarme, siden udrulningen blev indledt. Dengang rådede fjernvarmeselskabet i forvejen over 8500 forbrugere.

Kirsten Jensen havde som den eneste ud over bestyrelsen fremsat et forslag, der kom til afstemning. Det gik på, at hun som en af de 94 andelshavere, der har fået en finansieringsløsning gennem Fjernvarme Horsens, gerne vil have tilsendt en udspecificeret kvittering over tilslutningsarbejdet på hendes matrikel. Forslaget blev nedstemt. Foto: Morten Pape

Farvel til næstformand

Som et af generalforsamlingens sidste punkter skulle der vælges medlemmer til bestyrelsen, der ifølge vedtægterne skulle reduceres fra ni til otte medlemmer.

Formand Niels Karl Grønlund blev genvalgt, det samme blev Carsten Schrøder og Kim Bergmann, mens næstformand Thomas Skjærris ikke blev genvalgt.

Bestyrelsen består derudover af Torben Nørtoft, Lars Jensen, Thomas Monberg, Peter Wolhardt og Poul Erik Rasmussen.

På valg som suppleant til bestyrelsen var Jørgen Pommerencke og Jannik Antonsen. Kun førstnævnte modtog genvalg, mens Jannik Antonsen måtte vige pladsen for Thomas Skjærris.

De 105 deltagere på generalforsamlingen repræsenterede i alt 1030 stemmer. Foto: Morten Pape
Generalforsamlingen varede godt to timer. Foto: Morten Pape
Bestyrelsesformand Niels Karl Grønlund blev genvalgt til bestyrelsen. Foto: Morten Pape
Generalforsamlingen blev dirigeret af Jens Glavind, der sidder i bestyrelsen i Fjernvarme Horsens A/S. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce