Annonce
Ikast-Brande

Mansfeld-Gieses Plads er nu officielt indviet

Knud Mansfeld-Giese, søn af Jørgen Mansfeld-Giese, deltog i den officielle indvielse af pladsen på hjørnet af Stationsvej og Borgergade, der er opkaldt efter hans far. Han skåler her med Finn Birkelund (til højre), der holdt indvielsestalen. Foto: Ejgil Jessen Hansen
Annonce

Brande: I april måned blev etableringen af Mansfeld-Gieses Plads ved Borgergade/Stationsvej omtalt, men den officielle indvielse måtte udskydes til et senere tidspunkt. Dette tidspunkt blev så 2. september. Ikast-Brande Kommune var repræsenteret af kulturkonsulent Carsten Jensen, og desuden sås repræsentanter fra kultur- og fritidsudvalget samt medlemmer fra gavlmaleriforeningen ”Muren”.

En af Brandes lokale kunstnere, billedkunstner Finn Birkelund, foretog den officielle indvielse af pladsen og fortalte om den kunstinteresserede og kulturelle ildsjæl, advokat Jørgen Mansfeld-Giese, som, sammen med læge Ole Bendix, var med til at skabe det image, Brande har opnået via sine gavlmalerier.

Desuden omtalte Finn Birkelund den uenighed, der opstod i forbindelse med malerierne. Der var absolut modstand hos mange. En modstand som i dag vel er så godt som ikke eksisterende.

Knud Mansfeld-Giese, søn af Jørgen Mansfeld-Giese, deltog i indvielsen og fortalte efterfølgende, at han glæder sig meget over hæderen til sin far. Han var heller ikke i tvivl om, at både hans far og mor ville have været meget stolte, hvis de havde oplevet det. Knud Mansfeld-Giese er overbevist om, at hans far aldrig havde forestillet sig, at gavlmalerierne skulle blive en så vigtig del af Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce