Annonce
Østjylland

Mangler du en billig stol? 2.000 forladte festivalstole sælges efter kapsejladsen

Foto: Flemming Krogh
Står du lige og mangler en billig stol til havestuen eller kolonihaven? Så har arrangørerne bag Kapsejladsen 2.000 liggende.
Annonce

AARHUS: Når flere end 25.000 festglade unge samles i Universitetsparken, giver det bjerge af affald. Men ikke alt er affald.

Det har man sandet igen i år efter Kapsejladsen i Uniparken i maj, og derfor har arrangørerne arbejdet på at genbruge så meget af det efterladte som muligt.

Det har blandt andet betydet, at man nu står med 2.000 festivalstole, som de frivillige reddede fra affaldsbunker og som intet fejler. Det skriver Universitetets avis Omnibus.

Man leder nu efter nye ejere til plastikstolene, som sælges til "su-venlige priser".

- Vi har gennemgået alle stolene, der blev fundet, og det er kun fuldt funktionelle stole, der bliver sat til salg. De andre blev smidt ud, fortæller Mads Brögger Klausen, en af arrangørerne af Kapsejladsen.

Stolene bliver sat til salg onsdag foran Medicinerhuset på Ole Worms Allé onsdag, torsdag og fredag klokken 12-16 til den nette sum af 15 kroner per stol eller fem stole for 50 kroner.

- Vi er nonprofit, så vi skal bruge pengene til at gøre arrangementet mere sikkert og bæredygtigt, for eksempel ved at opstille flere skraldespande og på den måde aktivere publikum til at hjælpe os med at rydde op i parken, fortæller Mads Brögger Klausen.

Her er nogle af de 2.800 stole, som blev samlet sammen ved årets kapsejlads. Foto: Mads Brögger Klausen & Mathias Skov
Annonce

Mere og mere genbrug

I alt fandt man 2.800 stole, der intet fejlede og udover dem, der nu bliver sat til salg, har man doneret 500-600 stole til universitetets studerende, som kan bruge dem i parken.

- Det koster lidt energi at samle stolene ind og gå dem efter, men det er godt givet ud. Nu må vi se, om vi kan få dem solgt alle sammen, ellers så ser vi på en anden løsning. siger Mads Brögger Klausen, der vurderer, at man i alt har sparet to fulde containere med skrald, som man i stedet har fået genbrugt.

- Vi vil gerne genbruge mere og mere, og i år har vi haft fokus på tekstiler som tæpper, som nu kan blive genanvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce