Annonce
Odder

Mange spadestik senere havde børnene plantet en skov

Karoline Gammelgaard i lilla jakke og Alma Svendsen i færd med at plante træer i Hundeskoven. Foto: Morten Pape
125 elever fra Odders byskoler kæmpede tirsdag en brav kamp mod mudder - resultatet bliver 2000 nye træer i Odder Hundeskov.

Odder: Selv om der var blevet fjernet bevoksning samt pløjet og harvet, før 125 skolebørn tirsdag morgen gik i gang med at plante træer i Odder Hundeskov, oplevede en af de unge gartnere det som en ret træls opgave. Men det var vist kun i starten og skyldes nok mest, at det fra morgenstunden stod ned i stænger.

Det meget nedbør betød nemlig, at jorden klumpede sig sammen, når børnene ville grave huller til de ca. 2000 træer, som på sigt skal vokse sig store, flotte og ende med at blive en lille skov i den nordlige ende af den syv ha store hundeskov.

- Det er slet ikke sjovt. Og se, hvor beskidte vi er, lød det fra drengen, da avisen kom forbi ved 10.30-tiden, og regnen langsomt var blevet afløst af strålende solskin.

Annonce
Den nye skov er delt op i tre områder, som eleverne får ansvaret for på den måde, at de jævnligt skal herud for at luge mellem de spæde tyræer. Men nu skal træer i første omgang have ro til at slå rod.

Ole Sørensen, naturvejleder Odder Museum

Den der biodiversitet

Da avisen selvfølgelig ikke talte med alle elever, er det svært at sige, om brokkeriet fra den ene elev var en enlig svale. Men at dømme på den iver, de 124 andre elever udviste op ad formiddagen, tyder noget på det.

Faktisk var det fantastisk og meget livgivende at se, hvordan børnene knoklede med spader og pælebor for at få træer i jorden.

Mens nogle havde delt sig op i grupper og nærmest arbejdede efter et samlebåndsprincip, gravede andre blot et hul, hentede et lille træ og smed så jord på omkring planten. Og så forfra igen. Fælles for alle var imidlertid, at de i den grad gik til den.

- Du kan skrive, at vi har plantet 30 egetræer. Er det ikke sejt, lød det stolt fra Vigga Bruun Spange fra 6.b på Vestskolens afdeling Vestermarken.

- Ja, og man må da hellere gøre noget, så der kan komme styr på den der biodiversitet, supplerede Karoline Gammelgaard fra 5.y på samme skole.

Et samarbejde

De mange flittige elever går i 5. eller 6. klasse på enten Parkvejens Skole eller Vestskolens afdeling Skovbakken og Vestermarken.

Ideen om at plante træer i Hundeskoven stammer fra Odder Museums naturvejleder Ole Sørensen, der kontaktede Odder Kommune, som straks sagde ja og har bidraget med blandt andet 30.000 kroner fra den såkaldte bæredygtighedspulje. Endvidere har Friluftsrådet givet tilskud til projektet.

- For mig at se er det her et godt eksempel på, at man takket være samarbejde kan få sat nogle ting i gang, som ellers ville være for store. Så jeg er jublende glad, siger Ole Sørensen, der ud over lærerne også fik hjælpe af Ib Salomon fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening samt to ansatte fra kommunens afdeling for Fælles Drift og Service.

Den ene af dem er Tanja Marie Asp.

- De mange træer når forhåbentlig at komme i jorden i dag. Men hvis det kommer til at knibe, så vil vi fra Fælles Drift og Service sørge for, at de kommer det hurtigst muligt. Derefter vil det nytilplantede område blive indhegnet i et års tid, så træerne får fred til at slå rod, siger landskabsarkitekten.

Helt ro får træerne ifølge Ole Sørensen nu ikke, idet eleverne fra 5. og 6. klasse på byskolerne af og til vil tage ud for at luge mellem de unge træer.

Vigga Bruun Spange og Caya Vingdahl (t.h.) fra 6. klasse på Vestskolens afdeling Vestermarken får hjælp af landskabsarkitekt Tanja Marie Asp til at pakke træer ud. Foto: Morten Pape
Det bliver også boret huller til de flotte skilte, som er blevet fremstillet til området. På billedet ses naturvejleder Ole Sørensen fra Odder Museum. Foto: Morten Pape
Eleverne havde selv haft spader med hjemmefra. Foto: Morten Pape
Landskabsarkitekt Tanja Marie Asp får sig en snak med Peter Blom, der næsten hver dag lufter sin leonberg Danni i Odder Hundeskov. Foto: Morten Pape
Eleverne plantede ikke træer efter forgodbefindende. Nej, de fulgte de anvisninger, som ansatte fra Fælles Drift og Service har lavet. Foto: Morten Pape
Eleverne plantede ikke træer efter forgodbefindende. Nej, de fulgte de anvisninger, som ansatte fra Fælles Drift og Service har lavet. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce