Annonce
Debat

Mange konkurser skyldes den uansvarlige og forfejlede erhvervspolitik, der blev ført under Helle Thorning-Schmidt-regeringen

Svend Erik Nielsen. Arkivfoto

Læserbrev: Alt for mange virksomheder går konkurs.

Der blev sat en trist rekord i 2018, ja, faktisk blev 2018 det mest konkursramte år nogensinde.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som har gjort status på området i 40 år.

Med 7155 konkurser overgår 2018 nemlig det hidtidige rekordår 2016, hvor 6674 virksomheder måtte dreje nøglen om.

Man kan med rette spørge til, hvorfor vi ser dette midt i et økonomisk opsving.

Min teori er, at størsteparten af disse mange konkurser skyldes den uansvarlige og forfejlede erhvervspolitik, der blev ført under Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

I den periode blev det muligt at starte et selskab med et indskud på kun en kr., og der blev udvidet adgang for selskaber til at fravælge revision, hvilket jeg anser for en historisk stor fejl.

Jeg har endnu til gode at se et selskab gå konkurs på grund af revisorudgifter, men der er tusindvis af eksempler på virksomheder, der går konkurs på grund af manglende økonomistyring.

Man kan heller ikke se bort fra, at disse lempelige ordninger giver alt for let spil til de spekulative, som stifter selskaber med det forsæt, at selskaberne skal gå konkurs og dermed tørre en regning af på samfundet i form af ikke-betalt A-skat, moms m.v.

Jeg opfordrer vores politikere på Christiansborg til hurtigst muligt at tilbagerulle disse tåbelige love.

Annonce

Jeg har endnu til gode at se et selskab gå konkurs på grund af revisorudgifter, men der er tusindvis af eksempler på virksomheder, der går konkurs på grund af manglende økonomistyring.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Formand i replik: Mangel på halkapacitet bremser kommunens vision om flere idrætsaktive borgere

Læserbrev: Horsens Folkeblad skrev lørdag 19. oktober, at det halter med halgulv, og at det kun er Københavns Kommune, der er ringere stillet end Horsens Kommune. Formanden for kultur- og civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, mener ikke, at der er et problem, da flere nye haller er på vej. Han mener endvidere, at flere nye kunstgræsbaner samtidig vil frigøre indendørs kapacitet. Line Læsøe fra Sport Horsens betragter sin egen lokalforening og mener på den baggrund, at kapaciteten kunne udnyttes bedre, end den bliver i dag. Til trods for at vi i Østbirk nu i godt et år har haft to haller, er virkeligheden hos os i Østbirk IF en anden. Vi er taknemmelige for vores nye hal. Den erstattede skolens gymnastiksal, og vi har derfor fået samlet næsten alle foreningens aktiviteter i eller omkring Østbirkhallen, og det har givet et kæmpe løft til det sociale liv i ØIF. Men det halter stadig med kapaciteten. I ØIF har vi 10 aktivitetsudvalg med et varieret idrætstilbud til borgerne i og omkring Østbirk. Skolen råder over hallerne i dagtimerne, men deler velvilligt med ØIF's senioridrætsudøvere og tennisspillere. Mellem kl. 15 og 21 (nogle dage til kl. 22) er hallen fuldt booket - ofte med tre igangværende aktiviteter på samme tid. Så jeg har vanskeligt ved at få øje på, hvordan vi i ØIF skulle kunne udnytte kapaciteten bedre, end vi gør i dag. Det er svært at få haltidskabalen til at gå op, og der må indgås kompromiser for at skabe plads til alle. Byrådet har besluttet, at de næste kunstgræsbaner skal placeres i Østbirk og Hovedgård. Der er næsten dobbelt så mange fodboldspillere i Østbirk som i Hovedgård, så vi har en forventning om, at analyse og sund fornuft sender den første af de to nye baner til Østbirk. Men vi har ingen forventning om, at det vil flytte mere af fodbolden ud af hallen og derved frigøre tid til andre aktiviteter. Horsens Kommune har en vision om, at 10.000 flere borgere skal være idrætsaktive om fem år. Lidt løs hovedregning fortæller, at 350 flere borgere i Østbirk skal være idrætsaktive. I ØIF er vi ca. 1300 aktive, og vi skal så forventeligt skaffe kapacitet til en stor andel af de yderligere 350 idrætsaktive borgere. I ØIF har vi allerede arbejdet med kommunens vision, og vi har klare mål om at starte endnu flere aktiviteter, f.eks. floorball og basketball, op. Men visionen bremses desværre af mangel på haltider, medmindre vi udvider dagen yderligere eller nedlægger andre aktiviteter. Det første bliver vanskeligt at gennemføre, og det sidste giver ingen mening. Så det kan godt være, at kapaciteten andre steder i kommunen kan udnyttes bedre, men det er ikke tilfældet i ØIF. Vi har viljen til at arbejde med på Horsens Kommunes vision, men vejen mangler.

Annonce