Annonce
Hedensted

Mange ideer fremme på møde om Tønballegård

Tønballegård har fungeret som traditionel landbrug og også som feriested for velhavende turister. Hovedbygningen er fra 1888. Arkivfoto
Omtrent 30 mennesker var med, da Snaptun Lokalråd holdt borgermøde om Tønballegård.

Snaptun: Det handlede om Tønballegårds fremtid, da omtrent 30 mennesker var samlet til borgermøde på True North Efterskole mandag aften.

Snaptun Lokalråd havde inviteret på baggrund af, at den gamle ejendom står til at ophøre som naturskole for folkeskoler til næste sommer. Hedensted Kommune og to andre kommuner ønsker ikke at fortsætte samarbejdet på nye vilkår, og Naturstyrelsen skal derfor finde noget andet at bruge ejendommen til.

På borgermødet blev der tænkt og talt frit, og der blev kastet mange ideer til den fremtidige brug op i luften, fortæller lokalrådsformand Peter Altenborg.

- Jeg tror, vi har fået 30 forskellige forslag til, hvad man kunne lave på stedet. Der er blandt andet forslag til samarbejde med True North Efterskole, Glud Museum eller lokale foreninger. Der er også noget om et refugium for forfattere, arbejdende værksteder, vandrehjem og opholdssted for psykisk syge. Der er mange ideer, og vi skal have lavet en liste over dem, siger han.

Skal kunne løbe rundt

En arbejdsgruppe på otte personer vil i den kommende tid se nærmere på ideerne og finde ud af, hvilke der kan arbejdes videre med.

- Det, vi håber, er at finde frem til noget, som kan bidrage til driften og vedligeholdelsen af bygningerne derude, siger Peter Altenborg.

Det økonomiske bidrag spiller en vigtig rolle for Naturstyrelsen, da bygningerne kræver tid og penge at holde i orden.

Styrelsen er åben over for at indgå et partnerskab med lokale foreninger eller virksomheder om bruge af bygningerne, der har været statsligt ejet siden 1981 og i brug som naturskole de seneste mange år.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce