Annonce
Horsens

Mange flere vil være tømrer: Søgningen til bygge- og anlægsfag nyder fremgang

Interessen for at tage grundforløb 2-uddannelsen til tømrer på Learnmark Tech er steget markant i forhold til i 2019. Arkivfoto: Martin Ravn
Flere end dobbelt så mange grundforløb 2-elever begynder denne sommer på Learnmark Techs tømreruddannelse, end det var tilfældet året før.
Annonce

Horsens: Der bliver kamp om skruemaskinerne og trængsel omkring høvlebænkene, når et nyt hold af tømrerelever mandag 10. august begynder på Learnmark Tech.

For efter to år med faldende elevantal, fra 2017 til 2019, har tømreruddannelsen i år optaget markant flere elever end i fjor.

44 tømrerelever begynder således på grundforløb 2. Det er 27 flere end i 2019, hvor blot 17 nye elever påbegyndte tømreruddannelsen. Når det er grundforløb 2, betyder det, at det ikke er elever, som kommer direkte fra 9. eller 10. klasse.


Der er meget travlt i byggeriet i øjeblikket, og der er et stort behov for kvalificeret arbejdskraft. Der vil derfor helt naturligt blive skabt flere lærepladser, for det er en god måde for virksomhederne at sikre arbejdskraften på.

Kenn Lind, ejer af tømrervirksomhed


Tømreruddannelsen er ikke den eneste inden for bygge- og anlægsbranchen, der har oplevet fremgang. Det samme gælder uddannelserne til murer, struktør/brolægger og stenhugger, der alle har en lille stigning i elevtallet.

Annonce

Der er lærepladser nok

Udvikingen hænger formentlig sammen med aktivitetsniveauet i bygge- og anlægsbranchen, vurderer Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech.

- Antallet af unge og voksne, der ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, har på landsplan og i Horsens været dalende de seneste år. I år oplever vi en øget interesse inden for byggeri, og det er der helt sikkert mange årsager til. En af dem kan være, at der er lærepladser til alle dem, der kan og vil her i Horsens-området, siger Kim Clausen i en pressemeddelelse.

Optag på udvalgte grundforløb 2-uddannelser

Optag i 2020 (tal i parentes er fra 2019):

Tømrer: 44 (17)

Murer: 12 (8)

Struktør/brolægger: 16 (10)

Tagdækker: 15 (23)

Stenhugger: 4 (3)

Smed: 3 (8)

Et billede, der bliver bekræftet af Kenn Lind, ejer af tømrerfirmaet Henning Lind A/S og Dansk Byggeris repræsentant i Learnmark Horsens' bestyrelse.

- Der er meget travlt i byggeriet i øjeblikket, og der er et stort behov for kvalificeret arbejdskraft. Der vil derfor helt naturligt blive skabt flere lærepladser, for det er en god måde for virksomhederne at sikre arbejdskraften på, siger Kenn Lind i en pressemeddelelse.

Det er da også gået bedre med at finde praktikpladser i Horsens i første halvår af 2020, end det var tilfældet i samme periode i 2019. Fra 1. januar 2020 til 2. juni 2020 blev der således indgået 92 aftaler om praktikpladser på Learnmark Tech, som er en stigning på 29 procent i forhold til året før.

Også på grundforløb 1, der er for elever, som kommer fra 9. og 10. klasse, er der fremgang. Her begynder 190 elever mandag 10. august, hvilket er fire flere end i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce