Annonce
Østjylland

Mange østjyske købere står til store bøder: 20-årig mand anholdt med kokain-telefon

Der venter en lang række østjyder et opkald og en bøde fra politiet, efter en kokainsælger fredag blev anholdt i Aarhus. Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Politiet er glade for anholdelsen af en kokain-storsælger i Aarhus. Men er samtidig bekymrede over de købere, man har fundet frem til i mandens telefon, som tæller unge, studerende østjyder.

AARHUS: En 20-årig mand fra Aarhus blev fredag anholdt af Østjyllands Politis specialpatrulje efter flere ugers efterforskning.

Manden er sigtet for at sælge kokain til rigtig mange østjyder, fortæller politiet, der fremstillede manden ved et grundlovsforhør lørdag middag, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Han er somalisk statsborger og risikerer ud over en fængselsstraf at blive udvist af Danmark.

Politiet er nu ved at gennemgå mandens telefon, hvor en del forskellige købere af kokainen er registreret. Alle kan nu forvente at blive kontaktet at politiet og se frem til en bøde på mellem 3.000-8.000 kroner, forklarer Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. De første kunder har allerede fået besøg af politiet.

Annonce

Politiet er bekymrede

Køberne er typisk unge mænd og kvinder, som hver især har sendt sms'er med anmodning om at købe kokain, hvorefter det blev aftalt, at de skulle mødes med sælgeren på forskellige lokaliteter i Aarhus. Politiet er bekymrede over købernes profiler.

- Størstedelen af de købere, vi har fundet frem til, er ikke kendt af politiet. Det er unge mennesker, som studerer eller har et helt normalt arbejde. Det bekræfter os i, at kokain desværre er blevet mere udbredt, og det synes vi er bekymrende. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi nu har stoppet en særdeles aktiv narkosælger og fundet frem til en række købere, siger René Raffo, politiinspektør ved Østjyllands Politi.

Den fortsatte efterforskning skal nu klarlægge, om der er flere i sagen, der skal sigtes.

I grundlovsforhøret nægtede den 20-årige forholdene og udbad sig tid i forhold til at anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce