Annonce
Horsens

Manden bag plejeorloven siger stop: Jørgen Winther forlader  politik efter 35 år

Et billede som dette vil man ikke få lejlighed til at tage igen. Jørgen Winther (t.v.) forsikrer, at beslutningen om at forlade politik denne gang er endegyldig. Foto: Annelene Petersen
Venstres medlem af regionsrådet, Jørgen Winther, har meddelt sin kredsformand, at han ikke genopstiller ved efterårets valg. Dermed slutter en 35 år lang politisk karriere, som indbefatter 20 år i Folketinget, 16 år i Aarhus Amtsråd og 12 år i det midtjyske regionsråd.

Regionen: Nogen let beslutning har det ikke været, for Jørgen Winthers interesse for og lyst til politik er sådan set ikke stilnet af. Alligevel har han efter moden overvejelse besluttet, at regionsrådsvalget i efteråret 2017 bliver det sidste med ham på kandidatlisten.

- Og denne gang vender jeg ikke tilbage, siger Jørgen Winther med henvisning til, at han et par gange tidligere har luftet planer om at forlade politik, men så er blevet overtalt til alligevel at tage en tørn mere.

- Der skal ikke herske den mindste tvivl om, at jeg stadig finder politik spændende, og lysten til at arbejde med politik er sådan set også intakt. Men efter lange overvejelser er jeg blevet enig med mig selv om, at når man har rundet 76 år, er det på tide at sige stop og give plads til yngre kræfter.

Annonce

- Eller man kan også sige det på en anden måde: Det er bedre selv at vælge vælgerne fra, end at vælgerne fravælger en, siger Jørgen Winther og understreger i samme åndedrag, at beslutningen intet har at gøre med den aktuelle situation i partiet Venstre.

Tror på Venstre

- Jeg er 100 procent overbevist om, at Venstre nok skal overvinde krisen og meget snart igen blive væsentligt større end Det Konservative Folkeparti.

For Jørgen Winther, der er uddannet læge, handler politik først og fremmest om at udvikle nye ideer til, hvordan samfundet kan blive bedre og så kæmpe indædt for at få ideerne realiseret.


At få Venstre til at stemme ja til rygeloven er nok min største sejr, men det er plejeorloven, jeg er mest stolt af.

Jørgen Winther


Et eksempel på det er plejeorloven, der giver pårørende mulighed for at passe døende familiemedlemmer i eget hjem, og som han fik idéen til i forbindelse med sit arbejde som praktiserende læge i Randers.

Ideen, som også var den, der førte ham ind i politik, luftede Jørgen Winther første gang offentligt i 1979 en kronik i dagbladet Politiken.

Plejeorloven blev vedtaget 10 år senere, dog uden Venstres stemmer, idet hans partifæller fandt plejevederlaget til de pårørende for højt. Og det har ikke været den eneste gang, at hans ideer har mødt modstand i hans eget parti.

Annonce

Rygeloven

Det gælder for eksempel også rygeloven, som man i Danmarks liberale parti ifølge Winther selv havde endog meget svært ved at se fornuften i.

- At få Venstre til at stemme ja til rygeloven er nok min største sejr, men det er plejeorloven, jeg er mest stolt af, siger den snart forhenværende politiker.

Senest har sagen, som fulgte i kølvandet på fyringen af den ledende overlæge fra Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg, fyldt en del hos Jørgen Winther, som har været en fast støtte for Fredberg og dennes anvendelse af lavdosis CT-skanning i udredningen af symptomer fra brystkassen.

Annonce

Én lang nydelse

Selv om Jørgen Winthers karriere i politik har budt på såvel opture og sejre som nederlag og modgang, så har han med egne ord nydt hvert eneste minut.

Og der er tale om ganske mange minutters nydelse, idet han sammenlagt har siddet 20 år i Folketinget, 16 år i Aarhus Amtsråd og senest 12 år i Region Midtjyllands regionsråd.

Jørgen Winther regner imidlertid ikke med at få problemer med at få tiden til gå, efter at han har været til sit sidste møde i regionsrådet. Dels vil han naturligvis blive ved med fra sidelinjen at følge med i de aktive politikeres gøren og laden, men han har også flere fritidsinteresser, som han glæder sig til at få mere tid til.

Annonce

Bridge, golf og tennis

Eksempelvis er Jørgen Winther en passioneret bridgespiller, ligesom golf og tennis også fylder meget.

- Med bridge vedligeholder man hjernen og dens funktioner, mens både golf og tennis er godt for kroppen. Og med alle tre ting følger en bonus i form af socialt samvær med gode venner, siger Jørgen Winther og tilføjer:

- Jeg har en søn og et barnebarn, som bor i Italien, som jeg også skal se mere til. Så nu skal jeg for alvor til at lære italiensk også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce