Annonce
forside

Mandariner skal læsses om, inden lastbil skal fjernes

Lastbilen ligger i nødsporet i det sydgående spor. Ulykken skete i det nordgående spor, hvorefter lastbilen bragede gennem autoværnet og landede i det sydgående spor. Foto: Michael Svenningsen

Vejdirektoratet går i gang med at tømme den forulykkede lastbil på E45 for mandariner. Derefter skal bilen fjernes i aften.

Hedensted: Den lastbil, der forulykkede på E45 tirsdag morgen, ligger stadigvæk i nødsporet på motorvejen nord for Hedensted.

Ifølge vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi skyldes det, at lastbilen skal tømmes. Vejdirektoratet, Falck og politiet forsøgte i nat at fjerne lastbilen, men det lykkedes ikke.

Vejdirektoratet oplyser til Folkebladet, at man onsdag formiddag går i gang med at tømme lastbilen for de 23 tons mandariner. Efter planen går man efter kl. 22 i gang med at fjerne selve lastbilen. Motorvejen vil i den forbindelse blive lukket et kvarters tid.

Den væltede lastbil skabte tirsdag morgen lange køer på E45 og hovedvejene omkring Horsens og Hedensted.

Lastbilen forulykkede kl. 4.30, da den udenlandske chauffør mistede herredømmet over lastbilen.

- Vi ved stadigvæk ikke noget om årsagen. Der var et vidne, der kørte bag lastbilen, der så, at den pludselig kom i slinger, men mere ved vi ikke, siger Poul Steffensen.

Autoværnet, der blev beskadiget ved uheldet, skal også genetableres, men der er ikke noget om, hvornår det sker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ældrerådsformand: Budgettet for 2020 ser acceptabelt ud på ældreområdet

Læserbrev: Det nuværende ældreråd er nu halvvejs i perioden og kan se tilbage på to aktive år, hvor der er arbejdet med visioner, og hvor der er arbejdet konstruktivt i samarbejdet med velfærds- og sundhedsudvalget samt byrådet. Igennem det gode samarbejde med såvel udvalg som byråd synes vi også, at der er blevet lyttet til vores ønsker i forhold til ældreområdet, og vi ser frem til, at det gode samarbejde fortsætter i den resterende del af perioden. Vi er i ældrerådet naturligvis bl.a. meget opmærksomme på budgetterne for ældreområdet og føler, at budgettet for 2020 ser acceptabelt ud. Mange kommuner skærer i budgettet for ældreområdet. Den tendens føler vi endnu ikke er sket i vores kommune, men vil naturligvis hele tiden følge området tæt. Vi har i den første halvdel af perioden været meget aktive på en række områder, bl.a. omkring konceptet "Alder Bedst", og vi har været høringspart i alt indenfor ældreområdet, deltaget i praksisbesøg osv. og i øvrigt udtalt os om en række områder. Fremadrettet vil vi naturligvis have fokus på førnævnte områder, og vi vil også have fokus på følgende fire mærkesager: 1. Vi vil arbejde for at sikre økonomi til en værdig ældrepleje. 2. Vi vil arbejde for at sikre forebyggelse, så gerne alle ældre kan få et godt liv. 3. Vi vil arbejde for at sikre et nært sundhedsvæsen med kvalitet og uden egenbetaling. 4. Vi vil arbejde for at sikre udbredelse af nye boligformer til ældre. Vedrørende pkt. 1. mener vi, at pengene skal følge med udviklingen i antallet af ældre, og der bør investeres i et reelt velfærdsløft på ældreområdet. Det må være et krav, at kommunen også fremover demografiregulerer budgetterne, så der tages højde for det øgede antal ældre, og normeringer og kvalitetsstandarder skal være forenelige med et værdigt og godt liv for de ældre. En velfungerende klippekortsordning, som vi kender det i dag, giver nogle af de allersvageste ældre mulighed for at få hjælp en halv time hver uge til aktiviteter efter eget valg. Det betyder så meget for den enkelte ældre, at denne ordning fortsætter, og i ældrerådet er vi meget opmærksomme på, at der i budgetterne fremover holdes fast i klippekortsordningen. Den udmeldte besparelse på cafeområdet blev i 2019 trukket tilbage, og der pågår p.t. en undersøgelse. Vi er og vil fremadrettet være meget opmærksomme på, hvad der sker på dette område. En eventuel kraftig forhøjelse af prisen på et måltid og en eventuel forkortet åbningstid i aktivitetscentrene kan medføre øget ensomhed, fordi den enkelte måske i stedet for at søge det sociale vil blive i eget hjem.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];