Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Tekniske udfordringer giver lave smittetal på landsplan - men ikke i Horsens Kommune

Tallene fra Statens Serum Institut er baseret på PCR-tests og ikke på hurtigtests. Arkivfoto: Morten Pape
Mangelfuld indberetning i Region Hovedstaden er muligvis forklaringen bag mandagens lave smittetal. Det har derfor ikke indflydelse på Horsens Kommune, hvor niveauet ligner de foregående dage.

Horsens: "Grundet tekniske udfordringer forventes dagens tal at være underestimeret," lyder det på Statens Serum Instituts hjemmeside i forbindelse med mandagens opgørelse af coronasmitten i Danmark.

Der er konstateret 459 nye covid-19-tilfælde i PCR-tests på landsplan, men her mangler der ifølge Sundhedsstyrelsen en række indberetninger til Region Hovedstaden, og det kan altså betyde, at smitteantallet reelt er højere for det forgangne døgn.

I Horsens Kommune fristes man til at sige, at alt ser ud, som det plejer. Eller som det i hvert fald har gjort de seneste par uger.

Annonce

Otte nye tilfælde er blevet registreret i mandagens opgørelse, hvilket kommer i forlængelse af to uger, hvor der med meget få undtagelser er kommet mellem seks og 10 nye smittede til om dagen.

De gængse tal for smitteniveauet, incidenstallet og positivprocenten, ligger også på et stabilt niveau, og mandag lyder de på 70,5 smittede per 100.000 indbyggere og på 0,62 procent positive prøvesvar blandt de PCR-testede. Begge tal er opgjort over den seneste uge.

Tusinder smittet efter vaccination

Værd at bemærke i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut er en opgørelse over, hvor mange danskere der er konstateret smittet, efter de har modtaget enten et eller to vaccinationsstik.

5.801 konstaterede smittetilfælde ud af i alt 123.179 i det første halve år af 2021 er fundet hos personer, der havde fået første stik og afventede det andet. 1334 er blevet smittet efter andet vaccinestik.

Tallene viser først og fremmest det, som Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut mere eller mindre hele tiden har proklameret: at vaccinen ikke dækker 100 procent mod at blive smittet.

- Det kan betyde, at der vil være en andel, der får et - ofte mildt - sygdomsforløb på trods af vaccination, siger afdelingslæge hos seruminstituttet Rebecca Legarth i en pressemeddelselse fra netop Statens Serum Institut.

Fra Sundhedsstyrelsens side lyder anbefalingen til vaccinerede også, at man stadig følger de generelle råd om sprit, afstand og så videre i det offentlige rum, mens man dog ikke behøver at lade sig teste lige så ofte. Man skal dog gøre det, hvis man får symptomer på covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce