Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

På landsplan er der indtil nu prikket en større andel af befolkningen, end der er i Horsens Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Vaccinationen af borgere i Horsens Kommune halter mere og mere efter landsgennemsnittet.

Horsens: Det går ikke lige så hurtigt med at få vaccineret horsensianere mod covid-19, som det går med overordnet set af få vaccineret danskerne.

Status i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut er, at 8,26 procent af indbyggerne i Horsens Kommune har fået det første stik, mens 3,07 procent har fået begge og dermed er færdigvaccinerede.

På landsplan lyder andelen på henholdsvis 9,24 procent og 3,48 procent, og afstanden mellem Horsens Kommune og landsgennemsnittet er kun blevet større i løbet af den seneste uge.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune mandag 8. marts:

  • Ni nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 9,33 nye smittede om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 59 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 13.838.
  • Incidenstal på 65 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,43.


Status på vaccinationer:

  • 8,26 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 9,24 procent.
  • 3,07 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 3,48 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Med andre ord bliver borgere i Horsens Kommune på nuværende tidspunkt ikke vaccineret lige så hurtigt som i resten af landet.

Annonce

Nye doser til regionen

Det er regionerne, der står for vaccinationerne, og generelt er Region Midtjylland bagud i forhold til førstegangs-vaccinationer, mens regionen placerer sig i midten, når det kommer til færdigvaccinerede. Den kommende uge kan lave om på det.

I sidste uge ankom cirka 29.000 nye vaccinedoser fra Pfizer og AstraZeneca. Samtidig er der blevet oprettet flere lokale vaccinationssteder, hvilket betyder, at centret i Horsens kan fokusere på Horsens Kommune, hvor der tidligere også har været borgere fra Odder, Skanderborg og Hedensted. Alle de tre kommuner har nu eget vaccinationscenter.

Den næste uge kommer i større grad til at handle om revaccinationer, da det er ved at være tid til andet stik for dem, der fik det første for en lille måned siden.

Annonce

Ni nye tilfælde

I forhold til antallet af nye smittetilfælde med covid-19 er der i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut opgjort ni, mens der i weekenden var syv lørdag og fire søndag. Antallet baseres udelukkende på PCR-tests, hvor man podes i halsen.

Horsens Kommune får tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og her blev der i weekenden oplyst ni og seks nye tilfælde, mens tallet mandag lyder på 10.

Det skyldes, at Styrelsen for Patientsikkerhed medtager smittetilfælde fra antigentests - de såkaldte hurtigtests via næsen - og derfor er antallet en smule højere.

Fra Sundhedsstyrelsen lyder det, at hvis man testes positiv i en hurtigtest, skal man efterfølgende have foretaget en PCR-test, der kan bekræfte svaret fra den en smule mere usikre hurtigtest. PCR-testen bruges desuden til at spore mutationer, så man kan se, om man har været smittet med eksempelvis den britiske eller sydafrikanske variant.

Annonce

Ingen i Ikast-Brande

Baseret udelukkende på PCR-testene har der ifølge Statens Serum Institut været 59 tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune den seneste uge, hvilket giver et incidenstal for samme periode på 65 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Det tal har slet ikke ændret sig de seneste fire dage, og før det har det også ligget på nogenlunde det niveau.

Smitten er stadig højere i Hedensted Kommune med et incidenstal på 94,2 og især i Vejle Kommune, hvor tallet er 145,4.

Odder, Skanderborg, Silkeborg og Ikast-Brande kommuner ligger under 50, hvor sidstnævnte er helt nede på nul. Der er ikke konstateret et eneste tilfælde den seneste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce