Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Smitten falder - se de seneste tal for Horsens, Hedensted og Odder her

Nedlukningen af Sønderbro Sogn har muligvis fået horsensianerne til at skrue ekstra op for deres fokus på restriktionerne. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Det tyder mere og mere på, at Sønderbro Sogn snart kan åbne igen. Også i Horsens Kommune som helhed er der faldende smittetal.

Horsens: Det fortsætter nedad. For både Horsens Kommune og Sønderbro Sogn er smittetallene faldende i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

I Horsens Kommune er der inden for det seneste døgn registreret 16 nye tilfælde af covid-19 via PCR-tests. Tredje dag i træk med under 20. Samlet er 144 borgere i kommunen testet positiv inden for den seneste uge.

Det fremgår ikke af seruminstituttets tal, hvor mange nye tilfælde der er i Sønderbro Sogn, og det har heller ikke været muligt at få den oplysning fra borgmester Peter Sørensen (S), men antallet af smittede set over den seneste uge er faldet til 23.

Annonce

Da sognet blevet påbudt at lukke fredag, lå det tal på 39, og hen over weekenden er det dykket til 33 lørdag og 29 søndag.

Det sender også incidenstallet, der viser antallet af smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, ned på 313 - langt fra grænsen for nedlukning på 500.

Det tyder mere og mere på, at Sønderbro Sogn er på vej mod syv dage i træk under nedlukningsgrænsen, hvilket vil betyde, at sognet med al sandsynlighed må åbne igen på lørdag.

Ingen kommunal nedlukning i sigte

Andre sogne i Horsens, Hedensted og Odder kommuner er i skrivende stund ikke tæt på en lokal nedlukning.

Og det er kommunerne heller ikke.


En kommunal nedlukning kræver et såkaldt testjusteret incidenstal på over 250, og i Horsens Kommune lyder det mandag på 109. Midt i sidste uge lå det på 134.

Hedensted og Odder kommuner har ikke oplevet lignende fald, men til gengæld ligger de også lavere i forvejen. Mandag er de to testjusterede incidenstal på 79 og 29 - sidstnævnte i den laveste fjerdedel blandt landets kommuner.

For fire dage siden lå tallene på 81 og 33.

Annonce

Mange unge smittede

Mandag holdt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sammen med repræsentanter fra sundhedsmyndighederne og politiet pressemøde om corona-situationen i Danmark, og her blev der blandt andet snakket om, hvordan smitten i særlig grad findes hos de unge for tiden.

Umiddelbart en positiv tendens set i forhold til, hvis det var ældre aldersgrupper, der var ramt, da de unge har nemmere ved at komme sig over et eventuelt sygdomsforløb.

Hvis et sogn lukker ned

Hvis følgende tre kriterier opfyldes, vil et sogn blive påbudt at lukke ned:

 • Incidenstal over 500 per 100.000 indbyggere.
 • Mindst 20 smittetilfælde.
 • Positivprocent over 2,5.

Alle tre kriterier måles over den seneste uge. Hvis et sogn skal åbne igen, skal mindst ét af kriterierne ikke være opfyldt i en uge i træk.

Når et sogn bliver påbudt nedlukning, skal følgende lukke ned:

 • Grundskoler, SFO og klubtilbud samt - med få undtagelser - ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner. Sårbare elever er undtaget, og der oprettes nødpasning. 
 • Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter.
 • Lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Det omfatter både kommunale, statslige, private og selvejende tilbud, og det gælder kun de faciliteter, der befinder sig geografisk i sognet.

Sundhedsmyndighederne opfordrer i forbindelse med en lokal nedlukning til følgende:

 • Indbyggere i sognet ser så få personer som muligt.
 • Offentlige medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder hjemmefra.
 • Private arbejdsgivere lader medarbejdere så vidt muligt arbejde hjemmefra.
 • Små børn passes hjemme.
 • Dagtilbud opdeler børn i faste, mindre grupper mv.
 • Indbyggere i området lader sig teste for covid-19.

Kilde: Coronasmitte.dk


Udviklingen kan ses i smittetallene fra især Horsens men også Hedensted Kommune, hvor det dog i begge tilfælde er de helt unge, der bliver testet positiv.

I Horsens Kommune er 47 af de 144 smittetilfælde den seneste uge fundet i aldersgruppen 10-19 år, mens det i Hedensted er 15 af 54 tilfælde. I Odder Kommune er der så få smittede, at det er svært at udpege en særlig aldersgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce