Annonce
Horsens

Mandagens coronatal i Horsens Kommune: Flere end 10.000 er testet den seneste uge

Antallet af testede borgere fra Horsens Kommune har været stigende siden seneste pressemøde fra sundhedsmyndighederne, hvor der blev opfordret til, at man lader sig teste oftere. Arkivfoto: Morten Pape
Antallet af personer i Horsens Kommune, som lader sig teste, er steget markant den seneste uge, men antallet af smittede er stadig på samme niveau.
Annonce

Horsens: Den seneste uge har 10.146 borgere i Horsens Kommune været forbi et testcenter for at finde ud af, om de har fået covid-19. Det viser mandagens tal fra Statens Serum Institut.

Det er en væsentlig stigning siden pressemødet 13. januar, hvor politikere og sundhedsmyndigheder opfordrede til, at man lod sig teste ugentligt, hvis man mødte fysisk ind på arbejde.

Dengang lød samme tal for Horsens Kommune på 6062 borgere.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune mandag 25. januar:

  • Seks nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 16,4 nye smittede om dagen
  • De 21 smittede, der er registreret i opgørelserne lørdag, søndag og mandag er fundet blandt 5738 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,37.

Tal for de seneste syv dage:

  • 48 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 52,9 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 10.146 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,47

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Bliver der så fundet flere smittede, når der er flere, som bliver testet? Nej, det ser ikke sådan ud. Mandag er der registreret seks nye tilfælde - ligesom der var søndag.

Annonce

Faldende tal

Siden pressemødet har to væsentlige tal, der viser smittetrykket, været faldende.

Incidenstallet, der viser antallet af covid-19-tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere er gået fra 160,9 til 52,9.

I mandagens opdatering er der for første gang siden pressemødet tale om en stigning, da det søndag lå på 51,8. Det viser mest af alt, at tallet er ved at lande på et stabilt og relativt lavt niveau.

Det andet væsentlige tal er positivprocenten, som seruminstituttet også opgør på ugebasis. Her er altså tale om, hvor stor en andel af prøverne fra den seneste uge, der har vist sig at være positive.

Det ligger mandag på 0,47, og det er faldet hver eneste dag, siden det 13. januar lå på 2,41. Altså er færre og færre af de testede smittet med covid-19, når tallet er faldende.

Ligesom i Horsens Kommune er smittetallene også lave i de fem nabokommuner, og her ser fire af dem ud til at være landet på et relativt stabilt, lavt niveau. Skanderborg Kommune, der for en uge siden havde et af Jyllands højeste incidenstal, er nu kommet under 100 og har faldende smittetal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce