Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Kan vi begynde at slække på opmærksomheden i Horsens? Nej, siger borgmesteren

De her to råd skal man blandt andet stadig have med sig, selv om coronasmitten er relativt rolig i Horsens Kommune. Arkivfoto: Michael Svenningsen
De relativt lave smittetal fortsætter i Horsens Kommune, men der er stadig vaccineret en for lille del af befolkningen til, at der kan slækkes på opmærksomheden, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens: Mandag er der registreret 10 nye coronatilfælde i Horsens Kommune, der dermed for første gang i over en uge når et tocifret antal smittede inden for et døgn.

Lørdag blev der ifølge kommunens oplysninger registreret ét tilfælde, og søndag lød antallet på ni.

Incidenstallet for den seneste uge lyder på 56,2 smittede per 100.000 indbyggere, og det er lige nøjagtig lavt nok til at placere Horsens i den nederste fjerdedel, når man sammenligner kommunernes smittetal.

Annonce

Det er overordnet set ret positive tal for kommunen, og derfor kan man måske fristes til at slække lidt på de mange råd og restriktioner.

Gå lidt tættere på i køen i supermarkedet, give flere krammere og håndtryk eller gå forbi den næste spritdispenser uden at smide hånden under.

Stadig risiko for ny bølge

Den går dog ikke, hvis man spørger borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S):

- Selv om det går i den rigtige retning, og selv om flere bliver vaccineret, er det stadig min appel, at man er særdeles opmærksom. Smittetallene lige nu er også glædelige for mig, men det er kun omkring 30 procent, der har fået det første vaccinestik, og risikoen for en ny smittebølge er stadig høj, siger Peter Sørensen.

Hans klare opfattelse er, at der indtil videre ikke er blevet slækket på opmærksomheden.

- Jeg ser det stadig i erhvervslivet, og jeg var på Søndergade i lørdags og i Brædstrup søndag, hvor der begge steder blev udvist stor opmærksomhed, siger borgmesteren.

Han kan fortælle, at de nye konstaterede tilfælde fra søndag og mandag er fundet i Brædstrup, Gedved og Horsens - sidstnævnte spredt i det meste af byen. Ud fra smitteniveauerne i sognene i Horsens by fremgår det også, at der er tale om spredt smitte og ikke et enkelt sogn, der stikker ud.

Andelen af færdigvaccinerede borgere i Horsens Kommune er mandag på 19,25 procent, mens 32,14 procent som minimum er i gang med at blive vaccineret.


Selv om det går i den rigtige retning, og selv om flere bliver vaccineret, er det stadig min appel, at man er særdeles opmærksom.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce