Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Få nye smittede i Brædstrup - intet tyder på mere nedlukning i Horsens Kommune

Borgerne i Brædstrup opfordres til at lade sig teste. Arkivfoto: Morten Pape
Brædstrup Sogn står for tre af de i alt 11 nye smittetilfælde, der er fundet blandt PCR- og hurtigtest i Horsens Kommune det seneste døgn.

Horsens: Anden påskedag er der konstateret ni nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune ifølge seneste opgørelse af PCR-prøverne fra Statens Serum Institut.

Borgmester Peter Sørensen (S) kan bekræfte tallet og supplerer med, at der er fundet yderligere to tilfælde via hurtigtest.

Af de i alt 11 tilfælde er tre fundet i Brædstrup-postnummeret, mens de andre otte er spredt ud over resten af kommunen.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune mandag 5. april:

  • Ni nye tilfælde af covid-19 ifølge Statens Serum Institut.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 10,60 nye smittetilfælde om dagen.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 60 konstaterede tilfælde af covid-19. Antal testede er 15.262.
  • Incidenstal på 66,1 tilfælde per 100.000 indbyggere. Positivprocenten for de syv dage er på 0,39.


Status på vaccinationer:

  • 11,92 procent i Horsens Kommune har fået første stik. På landsplan er det 13,30 procent.
  • 5,99 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er det 6,98 procent.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse. Tallene er baseret på PCR-tests og ikke længere på hurtigtests.

At netop Brædstrup er interessant, skyldes, at Styrelsen for Patientsikkerhed søndag beordrede den lokale skole og sfo lukket som følge af relativt mange smittetilfælde i Brædstrup Sogn, og at smitten i høj grad kunne spores tilbage til skolen.

Annonce

Ikke tegn på mere nedlukning

Peter Sørensen kalder det positivt, at der kun er tre tilfælde i Brædstrup Sogn denne mandag, og han mener ikke, der er tegn på yderligere nedlukning. I andre kommuner har man for eksempel udskudt frisøråbningerne på grund af høje smittetal.

- Vi har ikke fået påbud om andet fra Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er min klare vurdering, at vi er langt fra, at der skulle komme mere. Det er relativt små tal, vi snakker om, men 25-30 smittetilfælde på en uges tid ser selvfølgelig ud af meget, når det er på sogneniveau, siger borgmesteren.

- Lige nu følger vi de almindelige forskrifter om at opretholde nødpasning i Brædstrup og øge rengøringen, og derudover er der en lang række forskrifter for smitteopsporing, men der er ikke mere end det, siger han.

Annonce

Ikke mere testkapacitet

Opfordringen til indbyggerne i Brædstrup og omegn er, at man lader sig teste. Noget, borgerne ifølge Peter Sørensen har været gode til.

I disse dage er der generelt mange, der lader sig teste på grund det nye coronapas eller krav fra arbejdspladsen eller uddannelsen om et negativt prøvesvar. Derfor er der også tryk på teststedet i Borgerhuset i Brædstrup, der mandag eftermiddag havde godt en halv times ventetid.

Ifølge Peter Sørensen er der ikke meget at gøre på nuværende tidspunkt i forhold til øget testkapacitet.

- I forhold til test i Horsens Kommune - og for den sags skyld også Hedensted og Skanderborg kommuner – er al disponibelt mandskab sat i værk. Især i dag og i morgen. Men vi har en daglig dialog med Region Midtjylland, om der skal mere testkapacitet til Horsens eller andre steder, siger han.

Mens Brædstrup Skole og sfo skal holdes lukket den næste uge, kan afdelingen Flyveren på Østerhåbskolen i Torsted igen tage mod eleverne. Den blev lukket i ugen op til påske, men hen over ferien er smitten i området faldet igen. Det midlertidige testcenter i Torstedhallen lukker også tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce