Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Er kurven knækket? Tre dage med under 10 nye smittetilfælde i Horsens Kommune

Torsdag i sidste uge er indtil videre det døgn, hvor flest borgere fra Horsens Kommune har fået foretaget en pcr-test. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune er endnu ikke blevet klogere på sidste uges stigende smitteudvikling. I mellemtiden ser den ud til at være faldet.

Horsens: Der er gode tegn at spore i forhold til corona-smitten, når man tager et kig på weekendens tal for Horsens Kommune.

Lørdag og søndag blev der konstateret henholdsvis tre og otte nye tilfælde af covid-19, mens mandagens antal er ni. Oven på seks dage i træk med mellem 13 og 21 tilfælde sender det smitteudviklingen i Horsens Kommune i den rigtige retning.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune mandag 15. februar:

  • Ni nye tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,87 nye smittede om dagen.
  • De tre smittede lørdag, otte søndag og ni mandag er fundet blandt 5786 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,35.

Status på vaccinationer:

  • 3584 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 3,89 procent af befolkningen.
  • 2515 har fået andet stik, svarende til 2,73 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 4,06 procent fået første stik og 2,89 procent er færdigvaccineret.

Smittetal for de seneste syv dage:

  • 87 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 95,9 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 11.039 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,79.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Fungerende borgmester Andreas Boesen er positiv over for de nye tal, men han vil ikke tage glæderne på forskud:

Annonce

- Det er klart, at der med genåbningen og vinterferien bliver noget at holde øje med. Tallene går op og ned, og vi skal stadig være opmærksomme på udviklingen, siger Andreas Boesen, der også kan fortælle, at kommunen netop er opmærksom på denne uge.

- Vi kommer til at kommunikere ud på diverse medier, at selv om det er vinterferie, og det giver anledninger til at mødes og samles, så skal man stadig huske at følge sundhedsmyndighedernes råd og anbefalinger, siger han.

Mange testede

De foregående ferieuger kan være et pejlemærke i forhold til smitteudviklingen.

Efterårsferien 2020 gav et nyk oveni den i forvejen stigende smitte i efteråret, mens der op til juleferien blev lukket ned for samfundet og samtidig skruet op for testningen, så der i ugen omkring nytår var en flad udvikling og derefter et fald i januar.

Vinterferien foregår i samme nedlukningsperiode som julen, og det vil sandsynligvis begrænse en stigning i smitten. Samtidig fremgår det af sidste uges tal, at rekordmange horsensianere er blevet testet - muligvis som forberedelse på ferien.


Det er en klar lokal strategi med test, test, test.

Andreas Boesen


Torsdag fik 2328 borgere fra Horsens Kommune foretaget en pcr-test, og det er det hidtil højeste på ét døgn. Det falder sammen med gentagne opfordringer om netop at lade sig teste ofte - gerne flere gange i ugen.

- Det er en klar lokal strategi med test, test, test. Vi skalerer op i kommunen og opfordrer alle til at blive testet. Når der samtidig er en smittestigning, som der har været i Horsens, så er borgerne gode til af egen drift at blive testet, siger Andreas Boesen.

Annonce

Mangler stadig data

Horsens Kommune ligger nummer ni over kommuner i Danmark med højeste incidenstal, selv om tallet har været nedadgående de seneste dage.

Det ligger p.t. på 95,9 konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere. Kolding er eneste jyske kommune, som ligger højere.

Silkeborg og Hedensted kommuner ligger også relativt højt på listen med incidenstal omkring 75. Odder, Skanderborg og Ikast-Brande ligger et godt stykke under 50.

Andreas Boesen oplyser, at Horsens Kommune endnu ikke har fået data fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som skulle bruges til at søge efter en forklaring på de seneste ugers stigende smittetal.

Annonce

Flere har fået stik

Kommunen har heller ikke fået svar på en gentagen forespørgsel, om plejecentrene kan åbnes mere, nu da langt de fleste plejehjemsbeboere er vaccineret.

Og ikke kun mange plejehjemsbeboere er blevet vaccineret. Antallet af vaccinerede borgere i Horsens Kommune har taget et pænt spring hen over weekenden - især for dem, der har fået første stik.

Det tal er mandag på 3584, hvilket svarer til 3,89 procent af kommunens befolkning og er 700 flere borgere end i fredags. 2515 personer er færdigvaccineret, svarende til 2,73 procent. Begge andele er stadig under landsgennemsnittet, men Horsens Kommune har halet ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce