Annonce
forside

Mand sparkede 21-årig i hovedet og trykkede øje ind på ung kvinde

Politiet vil have varetægtsfængslet voldsmanden, der tidligere er dømt for vold. Arkivfoto

Politiet vil have varetægtsfængslet voldsmanden, der tidligere er dømt for vold.

Horsens: En 30-årig mand fra Horsens blev tirsdag varetægtsfængslet i fjorten dage ved et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Han sigtet for grov vold, efter han kort efter midnat nytårsnat overfaldt først en 21-årig mand og herefter en 23-årige kvinde - begge fra Horsens. Overfaldene skete på Bollerstien kl. 0.16.

De tre var en del af en nytårsfest, der var gået ned for at skyde fyrværkeri af, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

Af uvisse årsager kom den 30-årige og den 21-årige op at toppes. Den 30-årige, der ifølge politiet havde store støvler på, sparkede den 21-årige i hovedet tre gange.

En ung kvinde forsøgte at lægge sig i mellem, hvilket åbenbart provokerede manden.

Han tog fat i hende og pressede sin finger ind i hendes øje, fortæller Lars Peter Madsen.

Der er tilsyneladende ikke sket skade på kvindens øje, og den 21-årige er også sluppet med knubs efter overfaldet.

Den 30-årige mand blev anholdt og er altså nu varetægtsfængslet.

Den 30-årige er tidligere dømt for vold, hvilket var årsagen til, at politiet krævede ham fængslet.

Artiklen er opdateret med resultatet af tirsdagens grundlovsforhør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Horsens For abonnenter

Hans har en finger med i alt i Vestbirk - uden at råbe op om det

Annonce