Annonce
forside

Mand sparkede 21-årig i hovedet og trykkede øje ind på ung kvinde

Politiet vil have varetægtsfængslet voldsmanden, der tidligere er dømt for vold. Arkivfoto

Politiet vil have varetægtsfængslet voldsmanden, der tidligere er dømt for vold.

Horsens: En 30-årig mand fra Horsens blev tirsdag varetægtsfængslet i fjorten dage ved et grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

Han sigtet for grov vold, efter han kort efter midnat nytårsnat overfaldt først en 21-årig mand og herefter en 23-årige kvinde - begge fra Horsens. Overfaldene skete på Bollerstien kl. 0.16.

De tre var en del af en nytårsfest, der var gået ned for at skyde fyrværkeri af, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

Af uvisse årsager kom den 30-årige og den 21-årige op at toppes. Den 30-årige, der ifølge politiet havde store støvler på, sparkede den 21-årige i hovedet tre gange.

En ung kvinde forsøgte at lægge sig i mellem, hvilket åbenbart provokerede manden.

Han tog fat i hende og pressede sin finger ind i hendes øje, fortæller Lars Peter Madsen.

Der er tilsyneladende ikke sket skade på kvindens øje, og den 21-årige er også sluppet med knubs efter overfaldet.

Den 30-årige mand blev anholdt og er altså nu varetægtsfængslet.

Den 30-årige er tidligere dømt for vold, hvilket var årsagen til, at politiet krævede ham fængslet.

Artiklen er opdateret med resultatet af tirsdagens grundlovsforhør.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod med 38 medarbejdere, der havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce