Annonce
Ikast-Brande

Mand reddet af automatisk brandmelder

Brandfolkene nåede frem, før det var for sent. Arkivfoto: Palle Herløv
Annonce

Brande: Som oftest, når brandfolk landet over bliver tilkaldt af en automatisk brandmelder, er der tale om en blind alarm, men det var absolut ikke tilfældet i Brande fredag 15. januar kort før klokken 20.

Da brandfolkene kort efter alarmeringen nåede frem til lejligheden på Skolestien 1, kunne de med det samme fornemme, at det lugtede brændt, men ikke som normalt af mad, der var brændt på, fortæller indsatsleder Henrik Dam Sørensen.

Og ganske rigtigt: I stedet fandt brandfolkene lejlighedens beboer siddende i en kørestol, ikke omspændt af flammer, men røgen sivede fra hans tøj på grund af en glødebrand, formentlig startet af en glød fra en cigaret.

Brandfolkene fik hurtigt trukket mandens skjorte og t-shirt af og slukket gløderne, og en ambulance blev tilkaldt, så manden kunne blive kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

- Han har været rimelig heldig, konstaterer Henrik Dam Sørensen med tanke på, at manden var iført tre trøjer, hvoraf den inderste ikke var brændt igennem, og at den yderste var en skovmandsskjorte, der slet, slet ikke er så let antændelig som en skjorte eller trøje af kunststof.

- Havde det været et privat hjem uden ABA (automatisk brand alarmering, red.) havde det nok fået en anden udgang, vurderer indsatslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se videoen: Skarpheden manglede - AC Horsens satsede men måtte nøjes med 0-0 mod VB

Horsens

Nyt testcenter på vej: Om få dage kan man få lavet en kviktest i Brædstrup

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce