Annonce
112

Mand fik tre sigtelser med hjem fra byen

En 31-årig mand fra Horsens fik tre sigtelser og en tur i kachotten med sig hjem fra byen. Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: En aften i byen på Jagtbar på Nørregade i Horsens udviklede sig i en ærgerlig retning for en 31-årig mand fra Horsens. Han ville have en jakke udleveret, også selvom han ikke havde noget garderobenummer, og da det ikke lod sig gøre, blev manden meget ophidset og endte med at få tre sigtelser med hjem i stedet for en jakke.

- Klokken 4.06 natten til søndag henvendte en gæst sig i garderoben og ville have sin jakke udleveret. Men han havde ikke nogen seddel, så personalet kunne ikke udlevere jakken. Det blev han voldsom over og begyndte at true personalet på Jagtbar, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Personalet tilkaldte politiet til at hjælpe med den ophidsede mand, men han var slet ikke færdig med at skælde ud.

- Det endte med, at han blev anholdt i ganske få timer, sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Derudover fandt vi et halvt gram kokain på ham og sigtede ham også for det, og da politiet kom, truede han en politimand med, at han ville nikke ham en skalle, så han blev også sigtet for trusler eller vold mod polititjenestemand, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce