Annonce
Hedensted

Manchester United kastede glans over lokal fodboldkamp

Løsning IF's veteranafdeling spillede søndag træningskamp med en bold, der har været spillet med på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford. Bolden skal rejse videre rundt i verden. Foto: Morten Pape

Løsning IF's veteranfodboldhold spillede søndag en intern træningskamp med en bold, som Manchester United-spillerne har haft mellem fødderne. Kampen er den del af et internationalt projekt.

Løsning: - Hvad laver i to?! lyder det fra en spiller, mens bolden triller i mål på Løsning Stadion søndag formiddag.

Banen er fyldt med sne og må markeres med små, gule plastickegler, for at de 16 veteranfodboldspillere fra Løsning IF har en anelse om, hvor linjerne går.

Normalt møder omkring seks spillere op til intern træningskamp hver søndag året rundt, men i dag er en særlig dag. Fodboldholdet er nemlig med i et verdensomspændende projekt, som Manchester United og logistikfirmaet DHL står bag.

For at forene det engelske fodboldholds fans over hele verden, bliver en bold, som Manchester United har spillet med, sendt rundt til over 100 kampe i hele verden.

Det betyder, at bolden, Løsning-spillerne bruger under dagens kamp, har været mellem fødderne på stjernespillere som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba, inden den kom hertil.

Det normale træningstøj er også skiftet ud med gule og røde overtrækstrøjer med projektets navn, "United. Delivered.", bag på.

Annonce

Vi er glade for at kunne repræsentere United. Mange af os er fans af holdet, og de var jo store i 1960'erne med eksempelvis Bobby Charlton.

Steen Laursen, veteranspiller

Hvad går "United. Delivered." ud på?

For at styrke båndet mellem fans af det engelske fodboldhold Manchester United har klubben indgået et verdensomspændende samarbejde med et af dets sponsorer, logistikfirmaet DHL.Projektet hedder "United. Delivered." og går ud på, at en specialdesignet bold, som Manchester United har spillet med, bliver sendt rundt til over 100 særligt udvalgte kampe i verden.

Bolden begyndte sin rejse 10. juli i år på Manchester Uniteds stadion, Old Trafford, og slutter i april 2018. Herefter vil fem spillere fra et tilfældigt hold blive udvalgt til at komme og se Manchester United spille en hjemmebanekamp på dets berømte stadion.

Der er indtil videre blevet spillet kampe i blandt andet Saudi Arabien, Canada og Holland.

Ifølge Manchester United har klubben mere end 659 millioner fans verden over.

Bolden skal bruges i over 100 kampe på verdensplan og har indtil nu gjort stop i blandt andet Canada, Israel og Holland. Foto: Morten Pape

Glade for at repræsentere United

Fodboldhold fra hele verden har kunnet tilmelde sig og herefter har DHL's eventafdeling i London valgt hold ud. Så vidt vides, er Løsning IF's kamp den eneste af slagsen på dansk jord.

60-årige Steen Laursen har spillet i klubben i 20 år, og det var ham, der sendte en ansøgning afsted på vegne af holdet.

Han er tilmeldt Manchester Uniteds nyhedsbrev og opdagede derigennem projektet.

- Vi er glade for at kunne repræsentere United. Mange af os er fans af holdet, og de var jo store i 1960'erne med eksempelvis Bobby Charlton (tidligere Manchester United-spiller, red.), lyder der fra Steen Laursen.

Veteranholdet, der består af mænd i alderen 50 til 77 år, ved ikke, hvorfor de er blevet udvalgt til at spille en af kampene, men de gætter på, det har noget med deres alder og held at gøre.

Kampen blev spillet som en del af Manchester United og DHL's projekt, "United. Delivered." Foto: Morten Pape

Se her, hvor bolden indtil nu har været rundt:

Små, gule kegler måtte tages i brug i sneen for at markere, hvor banen var. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce