Annonce
Horsens

Man tror næsten, det er løgn: Nedrivning af øjebæ i Skolegade er i gang

Nedrivningen af Skolegade 16 er endelig gået i gang. Foto: Mads Dalegaard
I starten af denne uge begyndte nedrivningen af den omstridte bygning Skolegade 16. Nabobygningen nr. 14 er blevet afstivet, og dermed har ejeren efterkommet det påbud, han fik af Horsens Kommune.

Horsens: Fodgængere og beboere i Skolegade har måske måtte knibe sig i armen i løbet af ugen, men joh, den er god nok; Nedrivningen af den omstridte bygning Skolegade 16 er i gang.

Store maskiner er rykket ind, og arbejdet med at fjerne de sørgelige rester af den gamle beboelsesejendom forventes at være færdigt om to-tre uger, oplyser de to ansatte fra nedrivningsfirmaet Højen, der er gået i krig med opgaven.

Dermed kan der - om alt går vel - sættes et foreløbigt punktum i sagen om de efterhånden legendariske øjebæer, der i årevis har fået horsensianerne til at ryste på hovedet over, at der ikke sker noget.

Annonce

Vi har modtaget en bekræftelse fra ejeren om, at der er foretaget en afstivelse af gavlen i nummer 14. Ingeniører har sendt dokumentation for, at den er afstivet, og dermed har ejeren efterkommet påbuddet. Det er positivt nyt.

Randi Vuust Skall, konstitueret chef i plan, byg- og erhvervsafdelingen, Horsens Kommune

Nabo har efterkommet påbud

Det gør der så nu.

Arbejdet med at rive Skolegade 16 ned gik i gang i denne uge. Arbejdet forventes at tage to-tre uger. Foto: Mads Dalegaard

Nummer 16 er på vej til at blive historie, og ejeren af nummer 14 har afstivet sin ejendom, så den ikke braser sammen, når nu nummer 16 rives ned.

Det oplyser Randi Vuust Skall, konstitueret chef i plan-, byg- og erhvervsafdelingen i Horsens Kommune.

- Vi har modtaget en bekræftelse fra ejeren om, at der er foretaget en afstivelse af gavlen i nummer 14. Ingeniører har sendt dokumentation for, at den er afstivet, og dermed har ejeren efterkommet påbuddet. Det er positivt nyt, siger hun.

Arbejdet med at rive Skolegade 16 ned gik i gang i denne uge. Arbejdet forventes at tage to-tre uger. Foto: Mads Dalegaard

Påbuddet om at sikre sin ejendom fik ejeren af Skolegade 14, Henning Baltzer Rasmussen, 4. november.

Det blev givet, så Talal Taleb, der ejer naboejendommen nr. 16, kunne rive sin bygning ned, uden at naboen ufrivilligt røg med i købet. De to ejere kan nemlig ikke blive enige om at rive ejendommene ned sammen.

Annonce

Afspærring bibeholdes

Dele af Skolegade har været afspærret siden juli, fordi Horsens Kommune vurderede, at der var akut fare for, at nummer 16 ville styrte sammen.

Selvom bygningen nu bliver revet ned, bibeholder kommunen i første omgang afspærringen, indtil man har sikret sig, at nummer 14 ikke udgør en fare, når den mister sin nabo, oplyser Randi Vuust Skall.

Ejeren af Skolegade 14 afstivet sin bygning, så nummer 16 kan blive revet ned. Dermed efterkom han det påbud, som Horsens Kommune 4. november udstedte til ham. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgere glæder sig til at få fjernvarme - men udsigten til to store varmetanke vækker bekymring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Su-su-superliga! Reportage og masser af billeder fra kæmpe AC-fejring på stadion og fest i Forum Horsens

AC Horsens For abonnenter

Karakterbogen: Genial satsning gjorde angriber til dagens spiller i superliga-sovs

AC Horsens

Stolt og tilfreds cheftræner: Oprykninger vænner man sig aldrig til, og denne her var meget fortjent

Horsens

John Andersen runder snart 83 år, men arbejder syv timer hver dag med sin enestående have

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

AC Horsens

Se alle billeder og reaktioner: Her rykker AC Horsens op i superligaen

Odder For abonnenter

Bager får sur Smiley for smuds i krogene og kondensvand i fryserummet

Horsens

Yvonne fik hjernerystelse, brækkede næsen og slog tænderne løse på parkeringspladsen foran Lidl: Ejer anerkender problem - kanterne er simpelthen for små

Horsens

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Så kan grænsehandlen eksplodere: Tyskland drøfter nu nedsat moms på dagligvarer

Debat

Det er med stor bekymring for de foreslåede besparelser, at vi skriver dette: Særlige borgere har brug for særlige indsatser

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Hedensted

Nu vil Tørring også med på padelbølgen: Mangler mindst en million for at få projektet skudt over nettet

Annonce