Annonce
Fødselsdag

Maler fra Odder fylder rundt

Erik Boje Nielsen. Privatfoto
Annonce

70: Fagmaler, kunstmaler og lærer Erik Boje Nielsen, Odder, fylder 70 år fredag 5. juni.

Han fik en grundig oplæring hos fagmaleren og kunstmaleren Harry Hasager i Odder, og her lærte han alle de gamle maletekniker, såsom ådring, staffering og belægning med bladguld, længe før plastmalingen blev opfundet, og den ballast har han og mange andre haft stor glæde af siden.

I 1971 blev Erik Boje optaget på keramiklinjen på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, et valg, han dog hurtigt fortrød, og i stedet kom han ind på malerlinjen på Det jyske Kunstakademi i Mejlgade i Aarhus med professor Erling Frederiksen som lærer.

Efter nogle år tog Erik Boje desuden en toårig studentereksamen og blev folkeskolelærer i 1981 på Finsensgade Skole i Aarhus.

Efter syv år blev han lærer på Rundhøjskolen, hvor han i 28 år arbejdede med speciale i tysk og med fokus på børn med adhd.

Sideløbende med lærerjobbet påtog Erik Boje sig et stort ansvar og en stor udfordring med plejebørn i døgnpleje gennem 24 år.

I alle årene trak kunsten og maleriet i ham, og især impressionisterne har haft hans store interesse.

Sammen med en kammerat drev han i mange år det lille Galleri Kunsthuset på Rørthvej i Odder og udstillede mange steder i Odder- og Aarhus-området, primært i kunstforeninger og større virksomheder.

Gennem årene blev det til et betydeligt salg af malerier til England, Tyskland, USA, Sverige og Norge.

Nu er han for længst flyttet tilbage til Odder, hvor Erik Boje er et aktivt og værdsat medlem af udstillingsudvalget i den lokale kunstforening, Odder Kunst forening & samling.

For et par år siden udstillede han hos Odder Kunst i KunstVærket i VitaPark, hvor han næsten fik udsolgt.

Erik Boje har i 20 år boet sammen med skuespilleren Anders Baggesen, som er et kendt ansigt på Aarhus Teater. De bor midt i Odder ved museet og Mølleparken.

En stor del af sommeren tilbringes sammen med hunden Maggie (opkaldt efter jernladyen Margaret Thatcher på grund af dens stædighed) ved Ajstrup Strand i et sommerhus, som fødselaren har renoveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce