Annonce
Hedensted

Mads-Peder skriver om mandetyper i landsbyer

Mads-Peder W. Søby bor tæt ved vandet i Juelsminde med sin kone og tre børn. Hampen, som han bruger i sine skrøner, kommer han stadig til fra tid til anden. Han ejer nemlig et hus i byen. Foto: Mads Hansen
juelsminde - Et oldboys-fodboldhold, der mangler en back, en ny tilflyttet fodboldfilosof og et opgør mod et formstærkt hold fra Ejstrupholm.

Det er ikke en gådefuldkrimi eller en hjerteskærende kærlighedshistorie, men en helt jordnær skrøne om landsbyliv, som fritidsforfatteren Mads-Peder W. Søby fra Juelsminde har udgivet under titlen "Helt ude i Hampen - Fodbold og Old Boys".

Skrønen er en opfølger til "Helt ude i Hampen", som han udgav tidligere i år, og som er landet på 37 biblioteker rundt om i landet.

- Det, at den er kommet ud at stå på biblioteker, er en lille drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Jeg behøver ikke at sælge en masse. Succesen er i hus ved, at nogle gider læse det, jeg skriver, siger 37-årige Mads-Peder W. Søby, der håber, at opfølgeren også fanger folks opmærksomhed.
Forsiden har Mads-Peder W. Søby selv stået for. Firmaet, han udgiver skrønen via, står for at trykke bogen og registrere den som en ny udgivelse. Foto: Mads Hansen

Stor skriveglæde

Han arbejder som socialpædagog for udviklingshæmmede i Odder, og havde ikke skrevet historier i flere år, da han i 2015 genoptog passionen, han dyrkede i sin tid som historiestuderende i Aarhus.

- Jeg har altid haft en glæde ved at skrive, og det har været en kæmpe lykkefølelse at komme i gang igen, siger Mads-Peder W. Søby.

Inspireret af landsbyliv

Skrønerne er lette at gå til.

De handler om landsbylivet og mandetyper, som Mads-Peder W. Søby selv har stiftet bekendtskab med både i Hedensted, hvor han er opvokset, og siden som beboer i Hampen, Hornsyld og nu Juelsminde.

Det er landsbyer, hvor jargonen blandt mænd er anderledes end i større byer, hvor venskaber går langt tilbage, og hvor fællesskaber går på tværs af job, alder og uddannelse, mener Mads-Peder W. Søby.

- Jeg er fascineret af fællesskabet, som jeg selv mest har beskuet lidt på afstand, siger han og fortsætter:

- Jeg forsøger at skrive om landbyernes mænd på en humoristisk og underfundig måde. Det er ikke en hån. Det er en kærlighedserklæring udtrykt i skrønen om fodboldholdet, siger han.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce