Annonce
Hedensted

Mads er træt af problemer med fester i det fri: Unge i Hedensted bør få deres eget fristed

18-årige Mads Jensen og hans kammerater ønsker, at de unge i Hedensted kan få deres eget sted, hvor de kan feste i det fri. Foto: Søren E. Alwan
Kommunens unge har brug for en hjælpende hånd, hvis drømmen om at få deres eget sted at feste skal blive virkelighed, mener Mads Jensen, der tror, at et sådan fristed vil kunne løse problemer med fester i det fri.

Hedensted: De unge i Hedensted Kommune bør få et sted, hvor de har lov til at holde fest - et sted, hvor de ikke generer andre.

Det mener 18-årige Mads Jensen fra Tørring, der selv deltager i fester i det fri i sit lokalområde.

Han ønsker at være med til at løse problemet med festende unge mennesker, der sviner og støjer i det fri, som over sommeren har skabt megen debat i kommunens lokale facebookgrupper. Mange har ytret deres utilfredshed over, at de unge ikke rydder ordentligt op, og politiet har flere gange måtte rykke ud på grund af anmeldelser om støj.

Mads Jensen er samtidig træt af den "mudderkastning", som han mener præger debatten i facebook-grupperne, og hans kammerater såvel som ham selv synes, at der nu skal gøres noget ved problemet.

- Jeg tror, mange unge forventer, at det er noget, de voksne tager sig af. Jeg vil gerne starte ud med at vise, at vi godt kan sørge for, at der er ryddet op. Vi skal nok stå for det, og så kan det være, der er flere, der melder sig ind efterhånden, siger Mads Jensen.

Annonce

Løsningen er ikke at blive ved med at lukke festerne, for så rykker de bare et andet sted hen. En løsning vil være at få flyttet problemet, så det ikke længere er et problem. Vi bliver nødt til at gøre noget, og vi vil også gerne gøre noget.

Mads Jensen

Udfordringer forbundet med ungefristed

Han erkender dog, at der er udfordringer forbundet med at give de unge i Hedensted Kommune et sted, hvor de kan feste.

Først og fremmest har de unge brug for hjælp til at finde et sted, de kan få lov at være. Et sted, hvor naboerne ikke bliver generet af støj. Ideelt set, mener Mads Jensen, skulle de unges fristed være indendørs for at holde på støj, men i første omgang gælder det om for ham og hans ligesindede at opbygge tillid og vise, at de faktisk godt kan holde en pavillon eller hytte ren og pæn.

- Hvis man sidder i en åben pavillon, vil der selvfølgelig være støj, og hvis den er langt væk, kan jeg da heller ikke love, at alle vil gå derhen, siger han og fortæller, at en anden udfordring er en eventuel placering af fristedet.

For en placering langt fra beboelse med henblik på at mindske støjen, kan betyde, at de unges eget sted vil være for langt fra, hvor de unge selv bor. Derfor vil der være risiko for, at en dårlig beliggenhed ikke vil sætte en stopper for problemet, mener Mads Jensen.

- For så vil folk alligevel gå derhen, hvor andre er trætte af, at de kommer, siger han.

Samarbejde er vejen frem

Kommunens festglade unge har derfor brug for en hjælpende hånd, hvis der skal komme en løsning, som alle parter kan leve med, siger Mads Jensen.

- Jeg forestiller mig, at vi skal snakke med nogen, der har forstand på det her. Nogen der ved, hvordan sådan noget kunne fungere, siger han og efterlyser borgere, der har midler og evner til at hjælpe de unge i gang.

Han er selv klar til at gøre, hvad han kan, for at de unge kan få et sted at feste, og allerede i dag gør han og hans venner en indsats for, at pavilloner og andre feststeder i det fri bliver efterladt uden for meget affald, fortæller han.

- Jeg vil meget gerne være med til at stå for det, men hvis nogen ved, hvordan det skal gøres, så lytter jeg til, hvad de har at sige, siger Mads Jensen, der mener, at det bør være muligt for de unge og de utilfredse borgere at samarbejde om at løse problemet.

- Løsningen er ikke at blive ved med at lukke festerne, for så rykker de bare et andet sted hen. En løsning vil være at få flyttet problemet, så det ikke længere er et problem. Vi bliver nødt til at gøre noget, og vi vil også gerne gøre noget, siger han.

Men Mads Jensen og hans kammerater har brug for en hjælpende hånd fra nogle, der ved, hvordan de unges ønske kan blive til virkelighed. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny café slår dørene op i Horsens

Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce