Annonce
Erhverv

Madbutik med måltidskasser og takeaway tager form

Thea Puggaard Strand og Amalie Lantto (til højre) på bænken foran deres madbutik SPIS Brædstrup. De forventer at kunne åbne midt i juni. Foto: Peter Hald
To kvinder står bag den nye madbutik med navnet Spis Brædstrup, der åbner i juni.

Brædstrup: Åbningen er blevet udskudt et par gange, men nu nærmer den sig endelig. Brædstrups kommende madbutik Spis Brædstrup er ved at blive indrettet i den gamle renseributik på Bredgade, og de to initiativrige kvinder bag forretningen, 35-årige Thea Puggaard Strand og 32-årige Amalie Lantto, er klar.

- Der bliver stadig arbejdet på livet løs her i bygningen, så vi har ikke en endelig åbningsdato. Men vi kan sige så meget, at det bliver midt i juni, siger Thea Puggaard Strand.

Hun og Amalie Lantto har kendt hinanden siden ungdomsårene, da de begge var involveret i frivilligt arbejde i ungdomsrådene i Ikast og Silkeborg.

Ideen til at starte en madbutik havde spiret i et stykke tid, da de sidste år fik øje på det gamle vaskeri i Brædstrup og fik talt med bygningens nye ejere, Helle og Peter Pørtner.

Pludselig var der mange ting, der faldt i hak. Det tog lidt tid at få finansieringen på plads, men det lykkedes, og nu er håndværkerne godt i gang med at indrette køkken med mere i butikken.

- Vi kan se, at borgerne i Brædstrup er gode til at støtte det lokale forretningsliv. Det er superfedt at opleve det sammenhold, siger Amalie Lantto.

- Ja, der er virkelig meget potentiale i Brædstrup. Der sker en masse, og blandt andet glæder vi os til færdiggørelsen af projektet med naturstien, der går forbi lige her ved butikken, indskyder Thea Puggaard Strand.

Samtidig passer beliggenheden godt med deres boligsituation. Thea Puggaard Strand flyttede for et års tid siden til Træden sammen med sin familie, og Amalie Lantto er også på vej til området, da hun næste år rykker fra Silkeborg og ind på svigerfamiliens gård i Underup sammen med kæresten Jørgen.

Der er virkelig meget potentiale i Brædstrup. Der sker en masse, og blandt andet glæder vi os til færdiggørelsen af projektet med naturstien, der går forbi lige her ved butikken.

Thea Puggaard Strand, medindehaver

Forskellige måltidskasser

Spis Brædstrup bliver en madbutik, der bygger på to koncepter, måltidskasser og takeaway.

- Vi vil sammensætte cirka seks måltidskasser med råvarer til et enkelt måltid. Man kan komme ind fra gaden og købe både måltidskasser og takeaway, og det bliver ikke på en abonnementsordning, men meget mere fleksibelt. Kasserne indeholder ingredienser til forskellige typer aftensmåltider - det kan være klassisk dansk mad, thai-retter eller måske vegetar- eller veganer-retter. Det andet koncept er takeaway til frokost - typisk sandwich og salater, fortæller Thea Puggaard Strand.

- Og så vil vi også sælge is. Vi satser på god kvalitets-is, tilføjer Amalie Lantto.

Så vidt muligt vil de bruge økologiske råvarer, men ikke nødvendigvis altid.

- Det handler om at få pris og kvalitet til at hænge sammen, så nogle gange bliver det måske ikke økologisk, men frilands-produkter. Vi vil satse meget på at få fat i lokale leverandører af for eksempel grøntsager, og her har vi allerede kontakter. Men vi er meget åbne over for nye kontakter, så lokale producenter må gerne henvende sig til os, siger Thea Puggaard Strand.

De to iværksættere kommer til at stå i spidsen for madbutikken, men de har kolleger "i baghånden", som har erfaring fra madbranchen.

- Vi har altid dyrket det med madlavning, men det er ikke vores hovederhverv. Jeg er højskolelærer, og Amalie arbejder med salg og marketing, fortæller Thea Puggaard Strand.

- Vi satser at få mange lokale leverandører, og vi har allerede nogle kontakter, fortæller Thea Puggaard Strand. Foto: Peter Hald
- Vi kan se, at borgerne i Brædstrup er gode til at støtte det lokale forretningsliv. Det er superfedt at opleve det sammenhold, siger Amalie Lantto. Foto: Peter Hald
Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce