Annonce
Horsens

Madboden Rud har fået ny ejer og nyt navn - kun skiltet mangler

Rud på Søndergade har fået ny ejer og har skiftet navn til To Go - nyt skilt til madboden er på vej. Foto: Line Kyed

Ny gågade og flere potentielle kunder, når det nye Via-byggeri er klar, har fået erhvervsdrivende Jimmi Prang til at overtage madboden Rud på Søndergade og døbt den To Go. Nu mangler blot skiltet, der slår overtagelsen endelig fast.

Horsens: Det er endnu ikke til at se det, hvis man ikke allerede ved det. Rud på Søndergade har fået ny ejer og har skiftet navn til To Go.

Skiltet, der skal signalere, at der er nyt på færde i gågade-butikken er endnu ikke kommet op, men der er søgt om godkendelse til et nyt skilt hos Horsens Kommune.

Det fortæller stedets nye ejer Jimmi Prang, der desuden er indehaver af Vaffel Caféen i Graven, Horsens Legeland på Fuglevangsvej og Horsens Eventcenter på Venusvej samt ejer af firmaet JP Mobilfood.

Annonce

Flere kunder og nyt hus

I To Go er det muligt at få stillet sulten med blandt andet sandwich, kebabruller og franske hotdogs, churros og kaffe, og Jimmi Prang fortæller, at han ser et potentiale i madboden, der ligger centralt placeret på Søndergade.

- Den nye, kommende gågade kan kun blive et plus for stedet. Og så burde der også være flere potentielle kunder i vente, når VIA-byggeriet står klar i sommeren 2021, vurderer Jimmi Prang.

Han er, som også den tidligere lejer af stedet, blevet tilbudt en kontrakt frem til 2023 med Horsens Kommune. Han giver i den forbindelse ikke udtryk for bekymring i forhold til fremtiden, hvor en ny madpavillon står til at erstatte den nuværende på stedet.

- Jeg ser, hvad der sker til den tid her på Søndergade og håber på en løsning med et nyt madhus, lyder det fra Jimmi Prang.

Jimmi Prang har overtaget Rud efter Jesper Lago Nørgaard, der har drevet madboden siden 2005, hvor han overtog foretagendet fra Rud Albæk, der startede på stedet i 1995.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler

Læserbrev: Regeringen forhandler lige nu finanslov med dens røde støttepartier. Der er mange krav. Men ingen ser ud til at kæmpe mod den nedslagtning af de frie skoler, som er indeholdt i regeringens udspil for statens budget næste år. Mette Frederiksen kalder sig jo børnenes statsminister, men alligevel har hun sat sin finansminister til at spare hele 300 mio. kr. om året på de frie skoler. Det er svært at se som andet end en ideologisk nedslagtning af de frie skoler, som tusindvis af forældre og børn også her i vores kommune hver dag nyder godt af. Sidste år gik der 121.000 elever på de frie grundskoler i Danmark. Den kommende besparelse truer ifølge skolernes egen forening op mod 100 skoler med lukning og mange flere med dramatisk stigende forældrebetaling. Det kan betyde, det i sidste ende kun er de riges børn, der får realistisk mulighed for at vælge et andet tilbud end folkeskolen. I Hedensted Kommune står de tre frie grundskoler - Bøgballe Friskole, Vejlefjordskolens Grundskole og As Friskole - alene til at miste et tilskud på sammenlagt 1,6 mio. kr. om året, når regeringen skærer i den såkaldte koblingsprocent. Men hvorfor vil de røde partier skære ned? Ja, det er svært at blive klog på. Både undervisningsministeren og østjyske folketingsmedlemmer fra regeringspartiet slår om sig med løse påstande om, at friskolerne puger penge i overskud og er overbetalte. Men fakta er, at en fri- og privatskoleelev koster staten mindre end en folkeskoleelev. Og det er slet ikke tilladt for de frie skoler at have overskud, der ikke bruges til at investere i skolen og elevernes udvikling. Jeg - og Venstre - har hele tiden kæmpet friskolernes sag, og det vil jeg fortsætte med. Danmark har en unik tradition for frie skoler, hvor forældre har frihed til at vælge lige præcis den skole, som passer bedst til deres barn. Det er naivt at tro, at man kan redde en skrantende folkeskole ved at nedslagte de frie skoler. Men det er trist nok, hvad der sker lige nu inde bag finansministeriets mure.

Annonce