Annonce
Horsens

Madboden Rud har fået ny ejer og nyt navn - kun skiltet mangler

Rud på Søndergade har fået ny ejer og har skiftet navn til To Go - nyt skilt til madboden er på vej. Foto: Line Kyed

Ny gågade og flere potentielle kunder, når det nye Via-byggeri er klar, har fået erhvervsdrivende Jimmi Prang til at overtage madboden Rud på Søndergade og døbt den To Go. Nu mangler blot skiltet, der slår overtagelsen endelig fast.

Horsens: Det er endnu ikke til at se det, hvis man ikke allerede ved det. Rud på Søndergade har fået ny ejer og har skiftet navn til To Go.

Skiltet, der skal signalere, at der er nyt på færde i gågade-butikken er endnu ikke kommet op, men der er søgt om godkendelse til et nyt skilt hos Horsens Kommune.

Det fortæller stedets nye ejer Jimmi Prang, der desuden er indehaver af Vaffel Caféen i Graven, Horsens Legeland på Fuglevangsvej og Horsens Eventcenter på Venusvej samt ejer af firmaet JP Mobilfood.

Annonce

Flere kunder og nyt hus

I To Go er det muligt at få stillet sulten med blandt andet sandwich, kebabruller og franske hotdogs, churros og kaffe, og Jimmi Prang fortæller, at han ser et potentiale i madboden, der ligger centralt placeret på Søndergade.

- Den nye, kommende gågade kan kun blive et plus for stedet. Og så burde der også være flere potentielle kunder i vente, når VIA-byggeriet står klar i sommeren 2021, vurderer Jimmi Prang.

Han er, som også den tidligere lejer af stedet, blevet tilbudt en kontrakt frem til 2023 med Horsens Kommune. Han giver i den forbindelse ikke udtryk for bekymring i forhold til fremtiden, hvor en ny madpavillon står til at erstatte den nuværende på stedet.

- Jeg ser, hvad der sker til den tid her på Søndergade og håber på en løsning med et nyt madhus, lyder det fra Jimmi Prang.

Jimmi Prang har overtaget Rud efter Jesper Lago Nørgaard, der har drevet madboden siden 2005, hvor han overtog foretagendet fra Rud Albæk, der startede på stedet i 1995.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Brædstrup bobler efter 10 flade år

Der var engang... at Brædstrup var en driftig by med eget sygehus, eget rådhus og kommune, egen ret, masser af butikker, travle virksomheder og aktivt foreningsliv. Borgerne var med god grund stolte af deres by. Men så ramte centraliseringens bølge med voldsom kraft. 1. januar 2007 trådte kommunalreformen i kraft og efterlod Brædstrup som en del af Horsens Kommune. Tilbage i det lokale rådhus var kun en ensom borgerservice-afdeling. Samme år blev Retten i Brædstrup nedlagt og lagt ind under Horsens. Tinghuset blev rømmet, og både retsmøder og ansatte forsvandt. To år senere var det Brædstrup Sygehus, der blev ramt. De almindelige sygehusafdelinger lukkede, og i det store bygningskompleks, som i sin glansperiode var arbejdsplads for 200, er nu blot et livstilscenter. For Brædstrup var centraliseringen en mavepuster af rang. Byen ømmede sig og havde mere end svært ved at rumme sætningen "lagt ind under Horsens". Selvfølelsen kom under pres, og i 10 flade år talte byens borgere meget om mistet storhed og om, hvordan alt for meget gik deres næse forbi - og hvor synd det var for dem og byen. Det hjalp lidt, da Brædstrup blev udpeget som hjemsted for et nybygget hospice, der åbnede i 2015. Men det store skub kom først, da Horsens Kommune i 2017 besluttede at bruge 18 millioner kroner på en områdefornyelse. Lokale, driftige erhvervsfolk fulgte kort efter trop og besluttede at kaste penge og gode ideer ind i en række projekter. I dag bobler Brædstrup af byggeplaner. Og al selvmedlidenhed var udvisket, da DLG for kort tid siden besluttede at bygge ud for 100-200 millioner kroner. Investeringerne har givet ny selvtillid og tro på fremtiden. Forhåbentlig kan det omsættes til, at Brædstrup i næste step lykkes med at få løftet bymidten og de forfaldne ejendomme, der præger den. En udvikling, der allerede er i gang. Energi Midts forladte bygninger i centrum erstattes af et boligområde, og på grunden, hvor den nedslidte Brædstrup Kro tidligere stod, er håndværkerne i fuld gang, også med boliger. Så jo, nu bobler det i Brædstrup igen.

Erhverv

Hushandler er steget med mere end 100 procent: Skanderborg, Hedensted og Horsens topper boligstatistik

Annonce