Annonce
Erhverv

M.J. Total Entreprise – fra hobbyvirksomhed til millionforretning

Martin Jørgensen bag rattet i sin højtelskede og særdeles velholdte blå New Holland TM165, som både bruges til arbejdsopgaver og til det årlige traktortræk i Blåhøj. Foto: Mikael Lund
Martin Jørgensen har nok at se til i sit voksende firma M.J. Total Entreprise.

Blåhøj: Oprindeligt er Martin Jørgensen landmand, men det endte med at blive en helt anden branche, han blev selvstændig indenfor.

Sit cvr-nummer fik han, mens han endnu var ansat hos Give Elementer, hvor han på skift var i firmaets afdelinger i Give og Nr. Snede.

Dengang tilbød han henholdsvis træfældning og pasning af køer på timeløn – i dag løser han og hans p.t. to ansatte entreprenør- og anlægsopgaver over det meste af Midtjylland.

Annonce

M.J. Total Entreprise, som Martin Jørgensen meget passende har valgt at kalde sit firma, har en tommelfingerregel om, at opgaverne ikke må ligge længere væk fra hjembyen Blåhøj end en times kørsel – ellers går der for mange timer på landevejen. Og der er nok at se til, oplyser han: Ordrebogen er fyldt godt op det næste års tid, selvom der godt kan presses nogle enkelte småopgaver ind hist og her.

Faktisk er han på udkig efter flere ansatte, fortæller han, men det er ikke så ligetil at finde kvalificeret arbejdskraft indenfor branchen for tiden, oplever han.

Som eksempler på opgaver, M.J. Total Entreprise kan løse, nævner Martin Jørgensen lægning af fliser/belægningssten, renovering af kostalde og støbning af sokler – kort sagt alt i beton.

Maskiner i kartoffelhuset

Indtil nu er han mest gået efter de lidt større entrepriser i forbindelse med nybyggeri for eksempelvis ejendomsselskaber, men selvom det måske lyder lidt bagvendt, er firmaet gradvist blevet bedre til de lidt mindre opgaver, bl.a. fordi man nu selv kan transportere de forskellige maskiner rundt til opgaverne, forklarer Martin.

År for år er M. J. Total Entreprises maskinpark vokset. Hvis en periode med dårligt vejr varer lidt for længe, kører Martin nemlig gerne en tur til Traktorgården i Give, og så ender der gerne med, at der kommer noget nyt med hjem, griner han.

For øjeblikket bliver en del af firmaets p.t. 14 enheder, der spænder lige fra minilæssere og en bobcat over gravemaskine og gummiged til en blokvogn/maskintrailer, som materialer og maskiner transporteres rundt på, opbevaret i det gamle kartoffelhus på Buelundvej lige ved siden af ”Den skæve bane”; nu er det en banesti, men i en ikke så fjern fortid – indtil jernbanen blev nedlagt – var banen reelt Blåhøjs livsnerve og det grundlag, byen i sin tid blev etableret på.

I hjembyen har Martin Jørgensen ikke haft grabben i ret mange projekter, men det var ham og hans folk, der lavede belægningen ved vaskehallen på Buelundvej.

Firmaets næste lokale projekt er til eget brug: opførelsen af en opvarmet maskinhal på 800-1000 kvadratmeter på Filskovvej 22, en hidtil ubenyttet grund, som Martin Jørgensen købte for nylig, da den blev udbudt til salg af Ikast-Brande Kommune.

Også her regner han selv med at støbe fundament samt lave gulv og belægning.

Annonce

Ligger i eliten

Martin Jørgensen lægger ikke skjul på, at han har ladet sig præge af nogle af sine egne chefer i tiden før han blev selvstændig.

- Det ta’r ikke længere tid at lave tingene ordentligt første gang, siger han og uddyber:

- Det kan aldrig blive godt nok. ”Når man holder op med at være god, holder man op med at leve”, citerer han, og ambitionen er at ligge i eliten indenfor de ting, firmaet beskæftiger sig med, pointerer han.


Det kan aldrig blive godt nok.

Martin Jørgensen


– Der er en grund til, at vi gør tingene, som vi gør, fastslår han. Det handler meget om at ansætte de rigtige – dygtige – folk, og hele tiden optimere maskinparken, så man kan tilbyde en konkurrencedygtig pris og stadig tjene penge.

- Planlægningen er det halve arbejde, udførelsen og maskineriet den anden halvdel, lyder hans opskrift.

Annonce

Traktortræk

Sammen med kæresten Majbrit har Martin to børn, som går på henholdsvis Blåhøj Skole og Dalgasskolen i Brande. Huset på Filskovvej, som er på 180 kvadratmeter, startede parret på at renovere i december 2008, og knap to år senere var det færdigt.

Og så er der faktisk også tid til at dyrke en enkelt passion i den ellers særdeles sparsomme fritid: Traktortræk. Efter planen traktortrækket i Blåhøj senere i år 25-års jubilæum, og til den tid holder Martin Jørgensen klar ved startsnoren i sin New Holland TM165.

– Der er et eller andet sus i det. Det første træk – det er helt exceptionelt, forklarer han om det adrenalin-kick, det giver at slippe traktorens hestekræfter løs, når den er spændt for slæden med 100 meter stubmark mellem sig og et ”full pull”.

- Så lever jeg min drøm ud i virkeligheden, siger Martin Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce