Annonce
Odder

Møllestøtte: Skal bruges til åben pavillon

Gylling Mølle har fået støtte fra Sol og Strand Feriehusudlejning, Pengene skal bruges til en pavillon. Pressebillede
Sommerhusejere har valgt at donere penge til Gylling Mølles Venner.
Annonce

Gylling: Arbejdet med at gøre møllen Gylling til et samlende kultursted har fået et kontant skulderklap. Pengene skal gå til materialer til den pavillon, der er ved at blive bygget med hjælp fra frivillige.

- Tanken er, at den nye bygning blandt andet skal fungere som scene ved koncerter, give ly ved arrangementer og agere et kærkomment stop for cyklende turister og andre, der ønsker at tage et hvil og nyde udsigten til den gamle mølle, siger Kit Tomshøj fra Gylling Mølles Venner i en pressemeddelelse.


Vores klare ambition er, at vi får et spændende kultursted, hvor vi kan formidle stedets historie, og som kan fungere som samlingssted.

Kit Tomshøj, Gylling Mølles Venner


Det er Sol og Strand Feriehusudlejnings lokalkontor i Ebeltoft, der har givet 20.000 kroner til møllen. Firmaet deler hvert år penge ud til lokale projekter, og det er sommerhusejerne tilknyttet afdelingen i Ebeltoft, der har stemt og afgjort, at møllen i Gylling fik hovedparten af støttepuljen.

Annonce

Tæt på at blive revet ned

Møllen blev bygget i 1860 og blev anvendt som mølle i mere end 100 år. I 1976 blev den solgt til nedrivning, men de planer blev forpurret af Den selvejende Institution Gylling Mølle og støtteforeningen Gylling Mølles Venner. I 1994 var møllen i drift igen.

Den er rammen for udendørs gudstjenester, det årlige besøg af julemanden og andre arrangementer. Desuden har byens skole under corona-genåbningen slået telte op ved møllen for at have udendørs undervisningslokaler.

- Vi håber, at den nye bygning kan bringes i spil og fungere som læringsrum for elever og andre, der ønsker at få viden om byen og møllens historie. Vores klare ambition er, at vi får et spændende kultursted, hvor vi kan formidle stedets historie, og som kan fungere som samlingssted, siger Kit Tomshøj.

Planen er, at der skal opstilles tavler med information og på sigt interaktive infoskærme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce