Annonce
Horsens

Møde om skoleskifte for unge talenter må afholdes virtuelt

Unge idrætstalenter har mulighed for at kombinere sport og skolegang på Langmarkskolen i Horsens. Arkivfoto: Martin Ravn
Coronavirus gør, at elever med drømme om at starte på Langmarkskolens talent-idrætsklasser må informeres om det vigtige skoleskifte virtuelt.
Annonce

Horsens: At skifte skole er ikke noget, man bare lige gør.

Det kræver mange overvejelser, og er man en sportsudøvende ung dreng eller pige, som har Langmarksskolens talent-idrætsklasser i tankerne, kommer man i år til at tage beslutningen på et mere virtuelt grundlag.

- Corona-situationen gør desværre, at vi i år må afholde vores info-møde virtuelt. Vi ville rigtig gerne hilse på vores dygtige talenter i Horsens Kommune fysisk på Langmarkskolen som normalt, men det er desværre ikke muligt i år, fortæller skoleleder Christian Christensen via en pressemeddelelse fra Elitesport Horsens, som er det tværgående samarbejde bag idrætsklasserne.

Annonce

For 7.-9. årgang

I samarbejdet indgår Horsens Kommune, Horsens' lokale eliteidrætsklubber og kommunens uddannelsesinstitutioner - herunder Sportscollege Horsens og Langmarkskolen - samt Team Danmark.

Langmarkskolen tilbyder på 7.-9. årgang, at man kan kombinere skole og sport i de særlige idrætsklasser, og det kommende virtuelle infomøde mandag 23. november skal informere børn og forældre med henblik på optagelse efter sommerferien 2021.

Skoledagen starter med morgentræning

I skoleåret 2020/21 går der 132 elever i talent-idrætsklasserne fordelt på 7.-9. årgang. Der var i skoleåret 2019/20 idrætsspecifik morgentræning inden for følgende idrætter:

- Fodbold (drenge/piger)

- Svømning

- Badminton

- Håndbold

- Basketball

- Orienteringsløb

Kommer man fra en mindre idræt, er der mulighed for at blive tilknyttet basislinien. Her samles atleter fra en række forskellige idrætter og træner fælles basis- og fysisk træning under vejledning af en fysisk træner.

Det gælder primært de nye 7. klasser, der skal oprettes, men der er også mulighed for at melde sig på 8. og 9. årgang, hvis "det sportslige niveau og indstilling til skole og sport berettiger til optagelse," som formuleringen fra Elitesport Horsens lyder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Efter ulykke på Vestvejen: Familie på tre - næsten fire - har det godt

Annonce