Annonce
Horsens

Mød lytteklubben Pladepusherne

Horsens: Vil du gerne dele din passion for musik med andre? Så mød op i Lytteklubben Pladepusherne, hvor man på skift præsenterer et nummer for hinanden. Alt musik er velkommen, det kan være et nummer du lige har opdaget, musik du er vokset op med, noget du selv har skrevet, eller musik du synes fortjener mere opmærksomhed.

Efter præsentationen spilles nummeret, og det drøftes i plenum. På denne måde øges deltagernes horisont inden for musikkens verden, og man inspirerer hinanden til at høre noget nyt, lyder det i en pressemeddelelse fra biblioteket.

Arrangementet finder sted lørdag den 27. april fra kl. 13 til 14.30 på Horsens Bibliotek. Det er gratis, men vær opmærksom på, at du skal tilmelde dig på boernogmusik@horsens.dk.

Bemærk, at du ved din tilmelding skal oplyse, hvilke to til tre numre, du medbringer - gerne vinyl eller kassettebånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce